Speciesism är precis lika fel som rasism, fascism och Nazism och hör inte hemma i ett civilicerat samhälle. Den vanligaste formen av speciesism är att man ger människan en särställning och ställer människan högre än andra levande varelser och det är något som både jag med många som är djurvänner, furries, djurrättsaktivister, veganer med flera grupper tar starkt avstånd ifrån.

Furries är den grupp som jag räknar mig till, dvs att jag som person identifierar mig med djur och med rävar i synnerhet. (Som tonåring var jag varg.)

I Sverige är det rätt svårt att vara furrie öppet utanför Internet - men i USA, Japan och Australien och andra mer demokratiska och fria länder så är det helt accepterat och i USA är furries ett vanligt inslag i det Amerikanska samhället!

Att identifiera sig med djur är något jag gjort sedan jag var liten och jag tycker att djur som exempelvis hunddjur och kattdjur är jämnställda med människor.

Jag har sedan jag var 14-15 år fått lära mig att man ska respektera naturen och de vilda djuren och när jag gick på Dammsdal så jobbade vi mycket kring djur, natur och miljö med inriktning på vargar samt att filmen "Jag är din krigare" och

Tv serien "De vilda Djurnes flykt" är riktmärken i livet om hur man ska leva och sträva efter harmoni med andra varelser och ha respekt och vördnad för andra levande varelser!

Nej, jag är inte vegan eller så men jag har full respekt för veganer och tycker de står för bra saker men som rävfurrie så är rävar rovdjur av naturen så jag ser inget fel i köttätande i sig men det är av största vikt att djur som går till mat och djur i lantbruket osv hanteras på ett respektfullt och värdigt sätt.

Även en religös aspekt i mitt djurrätts och furrytänkande har jag i form av att jag anser mig vara shintoist med new age inriktning, där jag då tror på och dyrkar den Japanske rävguden Inari samt att jag dyrkar och vördar ledarräven i De vilda djurens flykt. Nu i min resa till Japan i april-maj som jag ser som min pilgrimsfärd har jag som mål att besöka Inaritemplet utanför Kyoto.

*kram!* från Smirre