Hej!

Nu närmar sig valet 2018, enligt valkompassen så står jag politiskt nära Vänsterpartiet och Liberalerna även om jag har ställningstaganden i speciella sakfrågor kring exempelvis att jag är för NATO-medlemskap, GunRights, Parkrangers, Utökat Försvar, Djurrättsmilitär, Obligatorisk Furryundervisning och Obligatorisk Djurrättsundervisning, Uppförande av Shintotempel i Sverige, Dödsstraff för Djurplågeri och sexuella övergrepp. Utbyggnad av magnettåg och fibernät. Säker kärnkraft och forskning kring fusionskraftverk och solenergi, samt tillverkning av elbilar och utveckling av ickefossilt flygbränsle. HBTQ-rättigheter och rättigheter och stöd till funktionshindrade, mer kunskap om diagnoser och funktionshinder i skolan. "Jävla dampunge, idiot, miffo, mongo och mupp" är inga diagnoser och inget en elev ska behöva höra från lärare och personal i skolan. ADHD och Aspergers Syndrom är däremot vetenskapligt grundade diagnoser.

Likaså är det inte okej att använda namn på Djur i negativ betydelse, det är rasistiskt och kränkande och något som typ varje Furrie blir illa berörd av att höra.

Djurrätt och de vilda djuren i synnerhet som Vargar, Rävar och Lodjur är högt prioriterat. Dels för att jag är Furrie och medlem i Jaktkritikerna och Rovdjursföreningen sedan många år och den bakgrund jag har från tiden i Vingåker.

I Vänsterpartiet sitter Jens Holm som driver Djurrättsfrågor, han har bakgrund i Förbundet Djurensrätt före detta NSMPD - Nordiska Samfundet Mot Plågsamma Djurförsök. Jag läser en hel del av det som Jens Holm publicerar på FaceBook och Jens Holm ingick även i mitt projekt Fox Power när jag hade det. En mycket intelligent och sympatisk kille som står upp för det som är rätt, sant och riktigt!

Djurrätt i riksdagen - Jens Holm! (V)


Som sagt har jag tidigare sagt att jag vill lägga min röst på Djurens Parti men det blir som sagt bara en symbolisk röst, Djurens Parti är annars ett parti med många bra frågor och en samhällssyn ur ett Djurperspektiv. Dock är de ett litet parti som inte kommer över 4% spärren i Sverige i dagsläget, om något decennium skulle jag tro de är med och samma makt som Miljöpartiet har idag. Dock håller jag inte med Djurens Parti om deras ståndpunkt att utöka idrotten i skolan, då jag själv har mycket negativa erfarenheter av idrott i skolan med mobbning, kränkningar och sexuella trakasserier samt ren misshandel så väl fysiskt som psykiskt och att på Norrängsskolan där jag gick så var idrotten ofta en grogrund för hat, vitmakt och annan högerextremism. Vilket vi har allt för för mycket av i både skolmiljö, på arbetsplatser och i politiken. Dock att NMR förespråkar mer idrott i skolan skulle jag kunna tänka mig men många vill ju totalförbjuda NMR då de agerar precis som en grupp Norrängselever i b.la. Almedalen på Gotland vilket vi kunnat se både på TV,n och läsa om på Internet. NMR är dock en liten grupp troll med "Lasse-värderingar" men de kan ställa till med stor oreda ändå och som tur är så har SÄPO bra koll på dem.

Vänsterpartiet har en del djurskydd med mera på sitt program och en politiker som Jens Holm som är med både i riksdagen och EU är klart en politiker som kan påverka och göra Djurens situation betydligt bättre, inte minst för Vargarna som är en särskilt utsatt Djurgrupp och varit under mycket långt tid.

Min röstning kommer att bli en Riksdagsröst på Jens Holm (V) och i landsting och kommun blir det Liberalerna. Då har jag lagt röster som räknas och har betydelse och vilken politik jag kan ställa mig bakom.

Det är inte så lätt det här med politik, som Ebba Busch (KD) sa i TV så är just politik och politiskt ledarskap ett hantverk som man lär sig efterhand.

Mvh:  Smirre Kirax som är klar över hur jag ska rösta nu.