Yipp! Smirre här.

Stormen kom i går, Zebra, mor och jag var på Maxi och handlade men vi blev utan ström redan vid 15 tiden i går! Har ström nu, den kom 10:35 idag!

Har haft sterarinljus här och eldat i kaminen - rätt mysigt faktiskt! ^___^

Hamocken hade dansat rundor i natt när det blåste som värst. Zebra och jag fick hämta den bakom uthuset. Min grannes plank har blåst sönder så de håller på att laga det

Skönt att ha strömmen tillbaks och nu ska jag fixa mig en stor mugg Zoega kaffe! ^___^

Skriver från assistentlapptoppen och den har tyvärr ingen skype och second life. Men får köra SL när min PC är öppen i morgon och skypa med de andra rävarna! ^____^

(Min PC är ju stängd på tisdagar för folk runt mig tycker att jag är "Internetberoende.")

Har gjort farmen och skördat och sått, samt matat djuren. En av mina hästar har blivit prisbelönt samt skaffat och nappat upp en öna till. Fler nappflaskor behövs dock för ja tänker skaffa en gris till helgen för mer tryffel och antika mynt. Grisar kräver många nappflaskor. 9 stycken per gris tror jag.

Mysigt ändå när vinden tjuter runt huset och man eldar i kaminen och har sterarinljus. Men bäst ändå när strömmen är tillbaks!


Vargen föder många

Stockholm. Vargens återkomst i de svenska skogarna sedan 1980-talet har gynnat en lång rad andra djurarter, enligt en ny studie av forskare vid Grimsö forskningsstation i Bergslagen.

Framför allt är det asätarna som dragit fördel av den nya situationen. Rödräv, korp, nötskrika, skogsmård, duvhök, kungsörn och även järv livnär sig på de älgkadaver som vargarna lämnar efter sig.

Forskarna, vars resultat publiceras i tidskriften Public Library of Science, är noga med att påpeka att det inte skett någon ökning av mängden älgkött i skogarna. Men vargarna, till skillnad från de mänskliga jägarna, fördelar födan jämnare över året. Detta är av stor betydelse under senvintern när många av asätarna har ont om föda.

Källa!

 

*Kram!*