Djurfront anordnar även detta år ett djurrättsläger för alla som vill lära sig mer och utvecklas som djurrättsaktivist! <3

17 augusti19 augusti
17 aug kl. 18:00 till 19 aug kl. 18:00

TIDER
Vi börjar under fredag kväll cirka kl 18.00 med information, mat samt filmvisning senare under kvällen. Lägret avslutas under söndagseftermiddagen med en demonstration i närheten.

ANMÄLAN

Anmäl dig gärna så snart som möjligt för att vara säker på att du får en plats! Anmälan till lägret är bindande. Skulle du trots det få förhinder, kontakta oss på djurfront@gmail.com. Vid avanmälan återbetalas inte lägeravgiften. Anmälan sker HÄR!

LÄGERAVGIFT
Avgiften för lägret ligger på minimum 300 kronor per person. I avgiften ingår mat och logi. Avgiften betalas i förskott - mer info om detta kommer inom kort. Vid avanmälan återbetalas inte lägeravgiften. Det varit underbart om folk hade varit villiga att bidra med lite extra pengar när betalar lägeravgiften, då det kan bidra till bättre mat etc. För att alla som vill komma på lägret ska ha råd att betala avgiften vill vi inte höja priset till över 300 kr och hoppas därför att folk som har det lite bättre ställt kan tänka sig att donera lite extra!

MAT
All mat under lägret ingår i deltagaravgiften, är vegansk och är självklart fri från djurförtryck.
Den första måltiden serveras fredag kväll, därefter är det frukost, lunch och middag på lördagen samt frukost och lunch på söndagen. Utöver det kommer det att finnas ett café med fikabröd, godis, frukt och nötter där du kan köpa dig lite gott (kontant betalning eller via swish)
Om du har någon matallergi - ange det i din anmälan eller kontakta oss på djurfront@gmail.com så löser vi det.

BOENDE
Lägret kommer att hållas i Jönköping. Det finns en stor ombyggd lada där vi under dagarna har föreläsningssal, infobord, försäljning och som under kvällarna omvandlas till sovsal. Lokalen ligger mysigt med natur runtomkring och en badvänlig sjö i närheten. Det finns inga sängar på anläggningen, så det är liggunderlag/madrass samt sovsäck som gäller. Det finns även möjlighet att tälta för de som önskar det. Det finns toaletter och duschar på anläggningen. Adress och vägbeskrivning får du i mail när du anmält dig och betalat anmälningsavgiften.

TRANSPORT
Vi kommer med exakt plats närmare datumet på grund av säkerhetsskäl men ni får räkna med att åka till Jönköping och sedan ta en buss till lägret. Transport med bil är att föredra. Kör du bil och har platser över? Maila oss i så fall på djurfront@gmail.com.
Om du åker kollektivt kan vi anordna vi hämtning från Jönköping Resecentrum, kostnad tillkommer. Maila oss på djurfront@gmail.com om du vill boka transport från Jönköping centrum. Detsamma gäller för söndagen, men tänk på att säga till i god tid om du behöver skjuts från och till Jönköping.

FÖREDRAG!

Alla föredrag är inte spikade ännu men här följer en kort presentation av några av föredragen som kommer hållas: 

Svensk pälsindustri:
Granskning av den svenska pälsindustrin samt taktik hur vi ska lyckas krossa den.

Hunt Saboteurs Sweden:
HSS presenterar sin organisation och pratar om sitt viktiga arbete för de vilda djuren.

Svensk djurrättshistoria:
Djurfront pratar om djurrättsaktivismens historia i Sverige.

Presentation av Djurfronts lokalgrupper - bra för dig som vill bli aktiv!
Här finns även utrymme för diskussion för dig som vill starta upp en ny lokalgrupp.

WORKSHOPS
Alla workshops är inte spikade ännu, men här är en kort pressnation av några av föredragen som kommer hållas: 

Feministiskt självförsvar:
En kurs i självförsvar menat för alla som identifierar sig som kvinna. Vi kommer att prata om varför vi blir utsatta samt prova på att skydda oss genom att öva i en trygg miljö.

Vardagsaktivism - Material och kreativitet:
Maria Nitacold pratar om allt från vilka material du kan lita på till vad du kan skapa med dem.

Outreach:
En workshop med fokus på hur vi på ett bra sätt bemöter samt besvarar icke veganers argument. Outreach är en viktig del av aktivism och vi alla bör öva på detta regelbundet. Under denna workshop hjälper vi varandra att bli bättre på detta samt att utvecklas som aktivister.

FILMVISNING
Vi kommer att visa filmer med djurrättstema på storbildskärm under helgen.

SÄKERHET
Vi kommer att ha nattvakter på plats för allas säkerhet. Mobiltelefoner ska hållas avstängda under föredrag och workshops. Lämna inte ut någon information om lägret till utomstående.

ÖVRIGT
På plats kommer det finnas försäljning av merchandise samt ett mindre utbud av flygblad och klistermärken. Betalning via swish eller kontanter.