Jag är en person som tänker och grubblar en del, idag försöker jag fokusera på det som är positivt och ha distans till det tragiska och hemska som hände på 90-talet och sexövergreppen som jag blev utsatt för på 80-talet mellan jag var 7 och 9 år.

Saker som väcker starka känslor hos mig är exempelvis sexövergrepp på barn, djurplågeri, tjuvjakt, varghat och furryhat osv. Att sätta människan över andra djur är något som jag upplever som väldigt stötande och provokativt. Det är rasistiskt och kränkande och något som jag lätt bli riktigt heligt förbannad på.

Andra kanske bara rycker på axlarna och tycker att sådant inte är så allvarligt medans jag reagerar väldigt starkt på sådant.

Jag är väl kanske inte någon direkt bra debattör och saknar väl en hel del kunskap om samhället, hur rättssystemet fungerar, vem som gör vad i samhället osv.

Saknar kunskap om ekonomi då jag nästan aldrig har fått ha hand om och ha ansvar för pengar.

Jag har svårt att förstå abstrakta ord och utryck osv. just för det faktum att jag har autismspektrumstörning och ADHD samt att jag har den skolning som jag har med 5 årig internat grundsärskola i Vingåker och 3 årig gymnasiesärskola här i Skåne.

Jag har dock lärt mig en massa andra saker om rymden till exempel, tekniska saker, saker om skogen osv.

Vargar, Rävar, Lodjur osv. är något som jag vill skydda och som Furrie och Shintoist så är de vilda Djuren och skogen närmast något heligt och något som jag vill försvara med vapen i hand.

Att jag har de åsikter som jag har som att vara för GunRights, tycker att pedofiler och våldtäktsmän, djurplågare och de som tjuvskjuter rovdjur osv. ska ha dödsstraff, att djurrättsaktivister ska få bilda beväpnade styrkor för att skydda och försvara Djuren osv.

Jag har de här åsikterna av en rad anledningar och att livet format mig så, men jag är inte så bra på att debattera om det och mycket kring att värna så väl Djur som Barn styrs mycket av känslor och jag kan reagera väldigt stark för att jag är dålig på att argumentera, ser ofta saker svartvitt och att jag har kanske inte den sociala kompetens som andra har, även om jag fungerar betydligt bättre socialt i alla fall än jag gjort någon gång förut.

Att jag saknar en hel del kunskaper om samhället, hur rättssystemet fungerar, saknar kunskap om ekonomi och affärsvärden som man annars får i skolan.

Min skolgång har ju varit väldigt speciell och det är nog andra som har svårt att förstå att jag har gått i särskola och inte lika många år i skolan som andra har.

Grundsärskolan var 5 år på Dammsdal uppe i Vingåker där jag sattes när jag var så ung som 11 år och var där tills jag var 16 år.

Det var ändå en bra skola tycker jag då jag fick en del kompisar där och vi var mycket ute i naturen, hade hajker och vi hade mycket slöjd och teckning och skrivning osv. och lekte mycket ute i naturen att vi var Vargar och lekte lekar inspirerade av Star Wars osv. Pratade mycket om miljöfrågor och djurrättsaktivism också. Lärde oss en del om Vikingatiden och hur Vikingarna levde och vad de trodde på osv.

Sen som vuxen så har jag gått diverse datorkurser och läst lite på Komvux men på komvux klarade jag inte alla studier då jag inte kan matte så bra, klarade inte av samhällskunskap för jag vet för lite om det, engelska och svenska klarade jag inte på vuxennivå, för att jag förstår inte grammatik och de begrepp som används i grammatik och förstår inte svåra och abstrakta ord - vilket lärare och rektor på Komvux förutsatte.

Assistenten som jag hade då, Christer ville ju säkert bara väl att jag skulle ha en riktig gymnasieutbildning och ett körkort. Jag övningskörde med Christer en hel del. Men jag hade inte de förutsättningarna och min läkare drog in körtillståndet när jag fick min ADHD-diagnos.

Däremot har jag bra läshuvud och redan när jag var i Vingåker mellan jag var 11 och 16 år så gick jag till biblioteket i Vingåker och läste böcker om rymden, om tekniska saker osv. och jag prenumererade på Illustrerad Vetenskap sen jag var 12 år, läst och jag har sedan 14 års åldern spelat en hel del om militära saker som stridsflygplan, attackhelikoptrar och olika vapensystem osv. Så sådan kunskap har jag också.

Jag brukar skämtsamt säga att - ”Jag vet inte hur jag tvättar mina strumpor men jag kan flyga en JAS-39 Gripen!” och lite ligger det väl i det. Det är typ så det är.

*Kram!*