I medierna har det senaste tiden pratats om att bönder blir utsatta för hot, mobbning och skadegörelse av personer som utger sig för att vara Djurrättsaktivister från bland annat Djurfront och Miljöpartiet!

Jag blir bedrövad och illa berörd att det går till så här, det är inte okej på långa vägar och det är oprofessionellt!

Djurrättsfrågor och att värna både Djurs och Barns rättigheter och trygghet är något som ligger mig varmt om hjärtat och något som jag brinner för! Jag bor också på landet och känner en del bönder! Ja det finns bönder som missköter sig och behandlar djur illa, tack och lov är dessa bönder få och de ska självklart få djurförbud och lagföras! Djurplågeri är aldrig någonsin acceptabelt!

Att arbeta med djurrättsaktivism är exempel att via bloggar, insändare och sociala medier informera om djurens situation! Att anordna olika seminarier och projekt och föra djurens talan till politiker och beslutsfattare så som exempelvis Förbundet Djurens Rätt, Rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen gör!

På det stora planet att skapa naturreservat för exempelvis Vargar, Lodjur, Tigrar, Noshörningar osv och stödja parkrangers som skyddar de vilda djuren mot tjuvjägare! Ge polisen och andra aktörer fler möjligheter att agera och stoppa djurplågare och tjuvjägare!

Att som djurrättsaktivist vara ett vakande öga i verksamhet där djur förekommer, att om något är fel påtala detta och handlar det om rent djurplågeri så får man ingripa och hålla kvar en djurplågare och tillkalla polis!

DET ÄR SÅ MAN AGERAR SOM DJURRÄTTSAKTIVIST!

Att skicka hotfulla och hatiska mejl och SMS till bönder bara för att de har djur på sina gårdar är ren dumhet, omoget och fegt!

Vi som står upp för att djur ska behandlas på ett värdigt och bra sätt ska inte sänka oss till en sådan nivå! Det skadar vår sak och i slutändan djuren då folk ofta drar alla djurrättsaktivister över en kam!

Mvh: Smirre - Furry, Shintoist och Djurrättsaktivist!