Yipp! Smirre är online.I Malmö pågår just nu en visning och mässa kring Tutankhamun och det antika Egypten är verkligen fashinerande, det mest fashinerande är att många Egyptiska Gudar avbildades som antropmorfa djur vilket vi också ser i den mycket moderna Furrykulturen som till största delen existerar i Cyberspace.

Man får förboka biljetter å nästa helg ska vi försöka ta oss till mässan och se den! ^__^
Anubis!

 Kattgudinnan Bastet!

Begreppet antropomorfism (blandning av djur och människa) är något som även finns i andra kulturer och det finns ju gamla berättelser om schamaner som kan ta skepnad av djur. Djur med gudastatus finns ju så väl i de österländska religionerna som Shintoism och Hinduism och även hos Indianerna i Amerika och bland stammarna i Afrika. Samt i Euriopa så finns ju legender om varulvar och varrävar och andra djur som går upprätt som människor och besitter mänsklig inteligens.

Furrykulturen är ju en modern företelse som är anpassad till 2000-talet och Cyberspace där användarna själva är antropomorfa djur men även klär sig i fursuits eller med djuratribut som diadem och lössvans. Det finns ju flera communitys för furries och den globala virtuella världen Second Life! 

När man pratar om furry, second life, antropomorfa djur osv så tänker folk att det är något väldigt smalt intresse för datanördar som inte riktigt vill lämna barndommen.

Faktum är att företelserna är mycket mycket gamla och fanns redan i det antika Egypten för 3000 år sedan och i måna andra kulturer i forntiden.

Tack vare kreativa och duktiga ungdomar och Internet så är vi där vi är idag 2013! ^___^

Har uppdaterat Second Life i kväll!Var på Club FurZona och grafiken är mycket bättre nu, ett helt annat lyster och djup. Tar dock lite tid att ladda men kan bero på uppkopplingen och att assistenten och mor sitter jämt på FaceBook.  :-P

*Kram!* från Smirre