Smirre är online.

NYA FAVORITER PÅ MIN FA! 1  2  3  4  5  6

FAY´S FURSUTINGUIDE!

Linan har ritat ny teckning av sin fursona!

RÄVAR! =^_^=

DAGEN!

Har hjälpt min mor att handla, Blåräv har assisterat idag.

Har planer på gång! =^_^=

Att jag ska eventuellt hyra en större lägenhet här på Backagården, en 4a och har varit och tittat på den idag.


Ett rejält vardagsrum med öppen spis, dock får man inte elda i den men man kan ha en sådan här elektrisk brasa som ser mysig ut. Fint kök med köksluckor i ljust trä och betydligt större plats än det kök jag har här. Matplats med öppen planlösning till det enorma vardagsrummet. I hallen är en glasvägg in till det 4e rummet och en dörr som man kan låsa. Det rummet ska jag ha som kontor och hobbyrum, så jag ska ha mina datorer, ritbordet och flygplanen där. Lägenheten har 2 telejack så jag kan ha router med telekopling istället för mobilt och då ha en fast avgift på Internet oavsett hur mycket jag använder det och WiFi då så man kan använda laptop och surfplatta inom lägenheten också. :) 


Sovrummet som jag tänkt ha i nya lägenheten har mörklila väggar, men det är inget problem att måla om i någon mer behaglig färg. I vardagsrummet är ena väggen motivtapet med vattenfall och regnskog. Andra väggarna i vardagsrum och matplats är med tapet med stenar och murgröna. Hur fint som helst. :)

Ska dit igen i morgon och mäta och planera hur jag kan möblera. Om jag har råd att hyra denna så blir flytten först i Mars då jag har betalt hyra för min 3a fram till mars. :)

Jag fyller ju 40 år på Torsdag och har lite planer på att göra en riktigt fin tårta! =^__^=

I kväll varit på The Ark! =^_^=

Var en del furries inne!

En söt röd ungräv!

Träffade min Sergalkompis där, satt och pratade en stund och

sedan så dansade vi tIll den mjuka elektroniska musiken!

Var en hare där också! ^__^

DRAKAR!

SKARPEGG! - TIO HÖVDINGARS BLOD!

DJURRÄTT!

MÅL I HÖGSTA INSTANS!

"Viltvården" är inte vård!

Knappt 300 000 personer är medlemmar i de två jägarföreningarna som finns i Sverige, eller ungefär fyra procent av den vuxna befolkningen. Denna minoritet (framför allt Svenska Jägareförbundet) bestämmer hur den svenska faunan ska vara sammansatt.

Text:  Hans Ryttman, Ordförande för föreningen Jaktkritikerna

Knappt 300 000 personer är medlemmar i de två jägarföreningarna som finns i Sverige, eller ungefär fyra procent av den vuxna befolkningen. Denna minoritet (framför allt Svenska Jägareförbundet) bestämmer hur den svenska faunan ska vara sammansatt. En makt som Jägareförbundet haft sedan 1939, genom ett avtal med staten. Jägareförbundet har i uppdrag att ansvara för den praktiska viltvården och jakten i landet. Detta är, som Naturvårdsverket påpekar i en statlig utredning, ”otidsenligt” och liknar myndighetsutövning, vilket inte ska vara fallet.

Jägareförbundets ställning gör att kritiska röster inte kommer fram. Vi som är djur- och naturvänner vill ha en artrik fauna och att djuren ska kunna leva så opåverkade som möjligt. Tyvärr har jägarna en annan inställning där, bland annat att ”viltvård” är en viktig del i jakten. Detta innebär att jägarna skjuter rävar, grävlingar, nötskrikor och andra kråk- och måsfåglar därför att jägarna ser dessa djur som konkurrenter. Att jägarna också vill jaga lodjur, björn och varg har samma orsak. Tyvärr innebär denna fullständigt onödiga jakt mycket lidande för djuren då skadskjutningar är vanliga.

Vid en undersökning på Riksmuseet fann man att 30 procent av äldre rävar hade blyhagel i benen och i huvudet. Hade hela kroppar kunnat analyseras hade förmodligen en ännu större andel skadskjutna rävar hittats, anser forskaren. Då sädgäss röntgades fann man att 60 procent av de äldre sädgässen hade hagel i kroppen. Jägareförbundet har själv visat att cirka 14 procent av de påskjutna älgarna blir skadskjutna så att de måste eftersökas. Undersökningar av vargar som man funnit döda visar att 30 procent av de tjuvjagats var skadskjutna. Den i vintras genomförda vargjakten gav samma proportion skadskjutna.

Eftersom cirka en miljon djur dödas av jägare varje år i Sverige blir dessa skadskjutningsantal skrämmande. Skulle mellan 15 och 30 procent av de jagade djuren skadskjutas betyder ju detta att omkring 200 000 djur skadskjuts och får lida tills de dör eller återfinns och kan dödas.

Eftersom endast ett fåtal arter, som älg och vildsvin, orsakar allvarliga skador betyder det att den övriga jakten är helt onödig ”viltvård”, ger litet kött (som vid fågeljakt) eller försvårar arters överlevnad (av orre och tjäder skjuts det cirka 30 000 per år) och alltså orsakar dessa djur onödigt lidande.

Jakten är Sveriges största djurskyddsproblem. Minska jakten och djurens lidande minskar.

KÄLLA!

Under 2014 ökade Djurens Rätts medlemsantal med 10 procent. Det är den största medlemsökningen på 26 år! Djurens Rätt växer i landets alla län, både på landsbygden och i städerna.

- Det är verkligen kul att vi ser en så stark ökning i hela landet. Vi kan se att djurrättsfrågor intresserar både gammal som ung eftersom vi växer i alla åldersgrupper, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande Djurens Rätt.

Vill du också vara medlem och stötta vårt arbete för djuren? Varmt välkommen!

ÖVRIGT!

Islamism ett större hot än nazismen!

ROLIG BILD! :-D

*Kram!*