Yipp! Smirre är online.

Är tillbaks i skolan och det känns riktigt bra, Rickard är här också och vi har pratat om trafikdebatten som vi ska ha sen. Jag har även gjort detta arbetet i Svenska idag!


Åsikter och Argument!

Sid 146 i Svenska Timmar Bas!

1: Det är fel att äta kött!

Nej, jag tycker inte det är fel att äta kött då flera djur gör det, ex rovdjur som rävar, tigrar, vargar, lodjur osv. Däremot tycker jag att djur som föds upp för matproduktion ska behandlas på ett humant och riktigt sätt.

2: Det är orättvist att kvinnor i genomsnitt tjänar mindre än män!

Ja det håller jag med om, jag tycker att det ska vara lika lön för lika arbete vare sig du är kvinna eller man. Kan du ditt jobb och har kompetens för jobbet så ska du få samma lön oavsett om du är kvinna eller man.

3: Den som läser många böcker blir en klok människa!

Ja, det håller jag med om och bara inte böcker utan all typ av information. Den som använder Internet mycket och kollar på kanaler som Discovery och Animal Planet blir också klok.

4: Killar bör inte använda smink!

Det spelar ingen roll, tycker man ska få använda smink även om man är kille om man vill det, däremot tycker jag det är fel om sminket har använts i djursförsök, då ska man inte använda det.

5: Rika människor är lyckligare än fattiga!

Det är först när du använder dina pengar till att ex resa eller köpa något som du önskat länge som du kan bli glad, nöjd och lycklig. Men det finns människor som inte heller vill ha en Lamborghini i garaget, storbilds TV med hemmabiopaket och ett eget jetplan – utan som är fullt lyckliga med att bo i en rishydda i Afrika och ha sin get och sina höns. Därför alla är individer och har olika önskemål och tycker olika saker är viktigt i livet.

© Smirre Kirax