SÄFFLE: Händelse som upprörde många vittnen

De körde på katten Julia med flit med sin bil, filmade händelsen och smet därefter från platsen. Flera upprörda vittnen såg händelsen men gänget som dödade Julia kom undan och söks nu av polisen.

Händelsen inträffade vid 21.15-tiden i tisdags på Västra Storgatan strax väster om korsningen med Billerudsgatan. Snart 15-åriga katten Julia, som bor i närheten och var van med trafik och folk i rörelse, hade som vanligt gått ut på sin kvällspromenad och satt vid sidan av trottoaren och beskådade omgivningen.

Filmade händelsen

Då kom en bil i hög fart. Vittnen har berättat att föraren tog sikte på Julia och med flit körde på henne. Katten slungades upp i luften och landade på gatan. Folk som sprang fram till henne kunde konstatera att hon var död.

Cirka 10-15 personer befann sig på platsen. Det som gjorde dem särskilt upprörda var att en av passagerarna i bilen filmade händelsen. Flera av vittnena berättade för Julias matte hur de hört skratt och jubel från bilen.

Är förkrossad

Julias matte är förkrossad:

– Jag kan inte förstå att någon kan vara så ond att man gör detta. Om någon tycker att det var tufft tycker jag att de ska vara så tuffa att de träder fram och står för vad de gjort, säger hon.

Julia är en norsk skogkatt som skulle ha fyllt 15 år i oktober. Julias matte beskriver henne som en vacker och stark personlighet som var van med människorna omkring sig. Hon har med åren blivit en kär familjemedlem.

– Jag är helt knäckt och kan inte sova efter det som hänt. Det var så brutalt och omänskligt, berättar hon.

– Vi som bor i centrum är vana med buskörning men nu är botten nådd, säger hon.

Händelsen är polisanmäld. Flera personer, bland annat två vakter från ett vaktbolag, blev vittnen till händelsen, men ingen lyckades ta registreringsnumret på smitarens bil som var en grön personbil av sedanmodell.

Katten Julia skulle ha fyllt 15 år om två månader. I tisdags körde någon ihjäl henne med flit och filmade händelsen.

KÄLLA!

Notering!

Att sådant här händer och att dessa satans mördare till djurplågare kommer undan talar bara för att vi behöver ändra vapenlagstiftningen så att djurrättsaktivister och furries får laglig rätt och möjligheten att äga, bära och bruka vapen, att bilda medborgargarden som försvarar djuren och ha hårda straff mot djurplågeri och våld mot djur - även dödsstraff i vissa fall. Samt att polis och militär får sättas in för att stoppa djurplågare, tjuvjägare och stävja och förebygga mot brott mot djur!