Dagen!

Började med Second Life och ett besök vid Inarihelgedomen!

Varit fint väder och Måsen och jag var ute och promenerade i det fina vädret, hälsade på mor på sjukhuset och mor är mycket piggare idag. Skönt.

Kollade på en bra film på TV när jag var hos mor, Furry Vengeane - eller Varning för vilda djur som den heter på Svenska. En mycket skojig och bra film om gröna patriotiska djur som försvarar sin skog mot korkade människor.

Länk!

Fick ett spel via FaceBook idag, "Balistic!" Ett spel som är first shooter där man ska bekämpa terrorister i ett fint hotell, kom en bit i spelet.

Träffade min granne Bengt och pratade lite med honom och berättade om min blogg. Hälsade på Tom också och kollade på hans Leguanödlor med mera.

Varit i Luskwood en stund! Alltid kul att vara i Luskwood. Sergal Nation ligger nere igen och har gjort i någon vecka. Synd att de ska ha så mycket driftstörningar me det.

Ikväll har jag kollat på hockey, är inte ofta som jag tittar på sport - men denna gången var det rätt spännande. Sverige och Ryssland som spelade, första perioden spelade Sverige defensivt med mest passningar och sarjrullningar, andra och tredje perioden spelade Sverige mer offensivt och någon spelare åkte ut för fula tjuvnyp under matchen. Ex sticka klubban i skriskon på en motspelare så denne föll omkull och likså slå en motspelare på benen med klubban. Annars var det juste spel och Ryssland van med 4-3 mot Sverige. Sverige hade en del unga spelare som inte var så erfarna och Ryssland hade många spelare som spelat mycket förut på hög nivå.


DJURRÄTT!

Fick veta detta via FaceBook och det är fan inte okej och finns inget försvar för en sådan handling! :o

Tänkte ta en härligt långpromenad I det fin fina vädret. Men det slutade helt annorlunda, jag gjorde ett makabert fynd vid "vändplan" (bortanför rimmnersvallen å upp för grusvägen). En stackar katt som någon eller några vidriga "människor " har lagt i en påse samt hällt brandfarlig vätska på å sedan tänt på. Som det ser ut har katten levt medans detta hände (det ser verkligen ut som den har försökt att ta sig ur påsen) samt att det började rinna blod när jag vände på den så den kan ej varit död så länge. jag vill bara varna alla medmänniskor (absolut i Uddevalla området) att det är någon/ några sjuka människor där ute som plågar ihjäl stackars försvarslösa djur! Polisen är informerad men dem sade att detta är ett ärende dem ej kommer kunna gå vidare med. Det kom en vänlig människa och hämtade katten som körde den till veterinären så dem ska leta efter chipp. En sak är jag helt säker på och det är att detta försvarslösa djur absolut inte förtjänade detta! Fy fan säger jag bara!

Vad var det som fick dig att börja engagera dig för djuren? Minns du om det var en speciell händelse eller person som fick dig att få upp ögonen för olika former av djurförtryck och som kanske fick dig att ändra livsstil?

Smirre->

För min del så mitt engagemang för djur började vväl redan i 11-12 års åldern då jag gick på Dammsdal och jobbade med vargar som tema och följt av att jag och några kompisar till mig agerade vargar och krigade mot samerna. Vargar var ju det som jag först engagerade mig i och sedan har jag ju succesivt fått upp ögonen för djurens situation och vill förändra och vet att jag har många med mig. Även mitt starka intresse och passion för furrykulturen ger mig glädje, ork och styrka i djurrättssaken! Samt min resa till Japan 2012 och att jag konverterade till Shintoismen och tillhör Inari och rävarna!

THE LOVE OF A WOLF MOTHER!

Rävunge avlivad efter polisbeslut – experten kritisk!

En svarträvsunge som lämnades in till polisen i Luleå vid lunchtid på onsdagen har avlivats.

Helt i onödan, säger den kände djurexperten Jonas Wahlström.

– Man behöver inte slå ihjäl den bara för enkelhetens skull.

En svarträvsunge som hittats av två kvinnor på promenad lämnades in till Luleåpolisen på onsdagen.

Ungen bedömdes vara ungefär en vecka gammal och har troligen tappats när rävmamman burit sina ungar mellan två gryt, skriver Norrbottens-Kuriren.

Enligt polisen var det inte möjligt att återföra ungen till mamman och under dagen togs ett beslut om avlivning.

När Aftonbladet strax efter klockan 16 talar med Anders Calderäng, vakthavande befäl vid Norrbottenspolisen, är ungen redan avlivad.

”Byråkratiskt krångel”

Djurexperten Jonas Wahlström håller med om att ungen sannolikt inte hade klarat sig ute i naturen, men säger att en djurpark hade kunnat ta hand om den.

– Man behöver inte slå ihjäl den bara för enkelhetens skull, men på grund av byråkratiskt krångel föredrar polisen i regel att avliva. Djurparkerna brukar dock ställa upp i sådana här sammanhang, så visst fanns det alla möjligheter att ta hand om den om man hade kollat med Svenska djurparksföreningen.

”Låt naturen ha sin gång”

Anders Calderäng på Norrbottenspolisen medger att beslutet om avlivning delvis handlar om byråkrati.

– Man ställer det i proportion till kostnader och andra saker. Sådant här ska vi inte handlägga egentligen, men nu är det taget ett beslut om avlivning under dagen.

Han säger att räven aldrig borde ha lämnats in till polisen.

– Det är barnkammartid i naturen just nu och det finns både fågelungar och små däggdjur överallt. Men det är nog bäst att låta naturen ha sin gång. Man ska inte röra dem, det är inte ens tillåtet.

KÄLLA!


ANDRA NYHETER!

Centrumet fylls av människobajs!


Zigenare skiter offentligt!


VAPEN OCH MILITÄRT!

LÄNK!