FINA SVÄRD!

FLYG!

Nya F-18 Super Hornet NG med den senaste Electronic Warfare And Defence Utrustningen för signalspaning och elektronisk krigföring!

Känt mig trött och krasslig sista två dagarna, vill INTE vara sjuk nu när jag ska åka till NFC på Onsdag.

NFC 2017 är på Japanskt tema och vi ska vara på ett större hotell i Upplands Väsby, vi kommer bli minst dubbelt så många Furrisar i år! Yay!

HÄR ÄR ATENDELISTAN!

Gick med Hårig Schäfer och hämtade Cockerspanieln på Hundpanget. La mig redan kl 20 i går, sovit hela natten förutom vaknat till vid 04 tiden för jag drömde otäckt. Sov igen fram till 9. Åt frukost. Sen sovit hela dagen idag. På seneftermiddan varit ut till Narwille och umgicks med Krysune och Salaster, samt varit hos mor en stund i kväll.

Ska snart lägga mig igen. Fick en panodil av mor. Ätit lite i kväll också men ingen aptit.

FÖRÄNDRINGENS VINDAR I HÄSSLEHOLM! (y)

Ulf är en kille som jag umgicks med en del för ett antal år sedan, har bra förtroende för honom. Han är en stor djurvän och namnet Ulf betyder Varg. Han tog mig också i försvar mot mobbare och översittande lärare. Hade sommarjobb på hans lantbruk och fick köra traktor, 4hjuling och jeep. Samt fick lära mig att hantera vapen och skjuta med mera. Det var nog ett av de roligaste sommarloven jag hade. Ulf är också emot djurplågeri och pedofili, samt att han är för GunRights och USA,s militärism - så vi är på samma linje.

Ulf är idag politiskt engagerad och kommit in i maktens korridorer här i Hässleholm! Partiet han är engagerad i är dock ett rätt kontroversiellt parti. Men det kan iaf inte bli sämre i Hässleholm utan med Ulf vid rodret tror jag det kommer bli ordning och reda och ett bra lyft för Hässleholm.

Ulf Erlandsson (SD) nytt kommunalråd!

Som första Sverigedemokrat i landet kan Ulf Erlandsson titulera sig förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Det är en maktposition som partiet tidigare bara kunnat drömma om.
– Det är verkligen spännande, säger han leende när han tar en titt på sitt nya rum i stadshuset.

Nervositeten ligger och pyr.
– Det är lite av en ny sits men man lär så länge man lever, säger han.
– Det känns ändå fantastiskt. Nu kommer det här att sprida sig som ringar på vattnet till resten av Skåne och landet. Jag har hört från flera andra kommuner här att man haft diskussioner om samarbete med SD. Det som händer i Hässleholm är en öppning.
Samtidigt visar en ny Sifoundersökning att Sverigedemokraterna nu är det största partiet i Skåne. De får 33 procent – var tredje väljarröst.
På lokal nivå har partiet redan laddat inför en ökning nästa val och har närmare 50 namn på sin valsedel, berättar Erlandsson.

Samarbetet med resterna av Alliansen (M, KD och L) tror han inte blir några problem, även om parternas budgetförslag skilde sig en hel del åt.
– Vi har ju en samsyn i många frågor, Moderaterna och SD. Sedan får vi naturligtvis ge och ta i andra. Vi är två block som ska komma överens men det ser jag inte som en omöjlighet. Jag tror säkert att vi kommer att få inflytande över politiken.


Nu återstår att sätta sig in i de nya rutinerna. Chefssekreteraren Gunilla Liljekvist har redan skickat ut ett schema över vad som är planerat den närmaste tiden.
– Det blir förstås mycket briefing i början om hur allting fungerar. Men i morgon kör vi.

I rummet mittemot håller Lena Wallentheim på att packa ihop sina tillhörigheter och göra sig redo att byta rum med Pär Palmgren (M).
Han, som sedan valet haft rollen som oppositionsråd, tar nu tillbaka till posten som kommunstyrelsens ordförande.
– Ja, det ordnade sig till slut, säger han nöjt när telefonen för en stund slutat ringa.
Hela landets media har jagat honom efter måndagskvällens fullmäktige där alliansen som en del i en uppgörelse röstade in Sverigedemokrater på den ena tunga posten efter den andra.
Själv säger han att det kom som en överraskning att partiet skulle kräva ordförandeposten i fullmäktige.
– Vi avvärjde det ju. Det kunde ha blivit så att de i kraft av sina 14 mandat plus Folkets Väls två hade tagit över.

Att Liberalerna ska ha varit emot uppgörelsen om posterna i pausen vet han ingenting om:
– Nej, jag har inte hört någonting från dem. Vi har redan diskuterat det här. Knäckfrågan igår var om vi skulle stödja SD:s krav på att få förste viceposterna eller inte. Vi enades om att ställa upp på det och ansåg att vi hade ett gott skäl, eftersom majoriteten hade lämnat ordförande- och förste viceposterna. I och med det tycker vi att det är rimligt att någon annan tar över dem.

De kraftiga protesterna nationellt (se artiklarna här intill) förvånar honom:
– Det verkar som om det är viktigare att kritisera någon för vilka man umgås med än innehållet i politiken. Oftast får vi ju höra att vi stödjer nazister. Den nivån vill jag inte sänka mig till. För vår del handlar det om att göra ett så gott jobb som möjligt och hur vi än gör så måste vi få stöd från den ena eller den andra sidan.

Mindre nöjd är Lena Wallentheim (S). Hon hade hoppats att hennes parti skulle få förste vice ordförandeposterna, med hänvisning till att Socialdemokraterna nu blir andra största parti.
Wallentheim säger sig vara säker på att Alliansen och Sverigedemokraterna gjort upp om makten i smyg, trots att det bestämt förnekas av Palmgren (M).
– Jag ställde en direkt fråga till Pär vid presidiemötet klockan 15 på måndagen, om de skulle lägga sig i valen av förste vice ordförande. Då svarade han ”Det har vi inte pratat klart om”.

Så vad anser du om att de säger att det finns tre block?
– Det tror jag inte ett dugg på. Jag skulle inte själv sätta mig att styra kommunen med 15 mandat, om jag inte visste att jag hade stöd i form av en uppgörelse.

– Det hade varit ärligare att säga att de bildat en ny majoritet.

KÄLLA!

HÖGHASTIGHETSTÅG VIA HÄSSLEHOLM!

Här kan man också läsa om projektet för höghastighetsjärnväg som ska dras via Hässleholm!

Artikel 1        Artikel 2        Artikel 3

ÖVRIGA NYHETER!

Vi låter elaka komiker ta plats och undrar sen varför barn blir mobbare!

Värnplikten återinförs!

Lång kamp för rätten att bära vapen!

Clint Eastwood föredrar Trump!

IS-ledaren: Vi har förlorat Mosul!

Polisen knackar på hos gubben – då ser han ansiktet och kastar sig på telefonen!

Misshandlad tågvärd till sjukhus!

Kör bussen, hora!