Reggat mig för Nordic Fuzz Con 2017!

KUNG FU SERGAL!! <3

Is FurAffinity Too Sexual? <3

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Sergal Simulator 2016!

Ikväll och seneftermiddag varit på Second Life och umgåtts med Furrisar.

Träffade en trevlig Drake b.la.

Träffade ett trevligt och stort Lejon också.

Samt gjorde en Varg sällskap.

Efter Second Life så kollade jag på en Wallanderfilm som gick på TV4. Kurt Wallander - Saknaden.

Rätt otäckt mordfall och komplicerad historia bakom. Men man måste nog vara rätt kallhjärtad om man skär ut ett foster ur en gravid prostituerad flicka som är 18 år, styckar henne och gömmer kroppsdelarna i ett grustag. Typ ett "jägarpsyke" om man gör en sådan sak. Iaf så var hela historian och personliga länkar med mera mer än sagt lovligt komplicerade med en hallick som jobbade som modefotograf och försökte ge kvinnor från Rumänien nytt jobb och nytt liv i Sverige, en korrumperad läkare som var gift med en kvinna och dessutom var gay och hade en pojkvän och hade barnet från den 18-åriga prostituerade kvinnan som är mördad, som sitt barn med kvinnan han var gift med. Typ så var filmen om jag fattat rätt.

Innan idag gått med Hårig Schäfer och Blåräv tog kopplet så gick jag med kärran. Hoppar fortfarande omkring på kryckan och har kärran på hundrundan. Samma sak igår men viktigt att Hårig Schäfer kommer ut dagligen och bra att min chef, Grävling, är så förstående av hur ont jag har och löst det med en kärra som jag får låna som rollator.

Igår assisterade Zebra och vi reggade oss för NFC 2017 och står med på listan nu, i morgon assisterar Zebra igen och vi ska till Maxi och handla. Sen på kvällen kommer Mor över hit med min bankdosa så ska vi betala in för mitt NFC.

Gjorde Spaghetti med köttfärsås i gårkväll, gjorde "Höstköttfärssås" och det smakade verkligen skog. Inga kryddor men börjar med att fräsa kantareller som man skurit i små bitar i smör. Sen i med köttfärsen och steker den så den blir brynt. I med ketchup och en skvätt mjölk i pannan och låt sjuda under omrörning, sen i med några droppar soja för att få rätt färg. Spaghettin kokas som vanligt i pastagrytan i 7 minuter, slå av vattnet och i med en klick smör och rör om. Mycket gott! Nom Nom!

NYHETER!

Ung man hoppade in i björnhägn på Skånes Djurpark!

Fiskare matar en flock vithövdade havsörnar när de landar på hans båt!

Mannen får minnen för livet när han plockar upp 93-årig dam efter vägen!

Främmande makt kan ha varit med vid övning!

Under mitten av augusti och i början av september ägde stora militärövningar rum i Skillingaryd och Hagshult. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle) Foto: Lasse Svensson

Främmande makt kan ha varit på plats under militärövningar i Småland senaste månaden.

Försvarsmakten har i alla fall noterat utländska fordon i anslutning till övningar på Hagshults flygbas och skjutfältet i Skillingaryd, skriver Värnamo Nyheter.

Övningen i Skillingaryd var en internationell militärövning där runt tusen soldater från 20 nationer i Europeiska försvarsbyrån deltog. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle) Foto: Lasse Svensson

– Men det kan ju röra sig om gästabetare och utlandsregistrerad yrkestrafik som passerar, säger Jan Bohman, informationschef vid Militärregion Syd.

– Vi kan inte rakt av dra slutsatsen av att det rör sig om spionage!

Under mitten av augusti och i början av september ägde stora militärövningar rum i Skillingaryd och Hagshult. Övningen i Skillingaryd var en internationell militärövning där runt tusen soldater från 20 nationer i Europeiska försvarsbyrån deltog. Övningen på Hagshult fingerade att finskt flyg anföll Sverige och intog Gotland. Där deltog också runt 1000 militärer.

Vid båda dessa tillfällen kan alltså främmande makt ha varit på plats, enligt Förvarsmakten.

– Vi uppfattar att det var fordon från olika länder vid våra övningar. Det kan ske på ett sofistikerat sätt och vara inom lagens råmärken, men vi tror att de kan vara där för att skaffa sig underrättelser, säger Jan Bohman till VN.

Jan Bohman förtydligar dock för Kvällsposten att utländsk närvaro vid stora svenska övningar är en generell iakttagelse som inte bara gäller de småländska övningarna. Dessutom kan de utländska fordonen ha legitimt skäl till att befinna sig på platsen. Det kan vara gästarbetare som bara råkar befinna sig på platsen eller utlandsregistrerade lastbilar i arbete.

Men förutom de reservationerna så finns det ett reellt utländskt intresse för vad svensk militär håller på med.

– Det är tydligt att främmande makt är intresserade av vår kunskap, de inhämtar underrättelser och kartlägger, säger Jan Bohman till Kvällsposten.

Tipslinje mot spionage

Bara häromdagen gick Försvarsmakten ut och vädjade till allmänheten om att få in tips och observationer om eventuellt spionage mot svenska mål. Samtidigt öppnade en tipslinje där allmänheten kan förmedla sina iakttagelser.

– Vi är ju intresserade av att få in iakttagelser av sådant som avviker från det normala, säger Jan Bohman som berättar att det redan kommit in en del tips.

De iakttagelserna ska sedan bedömas och behandlas av specialister.

– men det här är ännu i sin linda.

Henrik Högström
Henrik Högström

KÄLLA!

Jonathans gräsklippare klippte ond symbol!

Kvinnan klarar inte av att se hunden med bruten rygg – avbryter semestern och tar med honom hem!

Tvååring föll från tredje våningen – Ambulansen utsatt för stenkastning!

Tredje rikets försvunna skatter!

Yngling försökte dränka polis!

5-årig pojke chockade förskolan – tog med sig 30 paket heroin till lektionen!

Mördarna köper sin frihet för blodspengar!

Hänger ut tiggaren – efter att ha köpt mobil!

Olösta morden kring HA och Bandidos!

Kraftig explosion i New York – många skadade!

Den fantastiska historien om Robert Hoge är en inspiration för oss alla!

Brand i lägenhet med mormor och barnbarn!

Mitt i natten började det brinna i en lägenhet i Kållered.

I lägenheten befann sig en mormor och hennes barnbarn.

– Kvinnan vaknar av att någon kastat in ljusstumpar genom brevlådan, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

LÄS MER!

Mängder av bilbränder i natt: “Ägaren mötte maskerade män!”

Bilen bakom blinkade med helljuset – i en halvtimme!

Kriget mot polisen inatt: Brandbomber, rusningar, vapen och försök till anfall i bakhåll!

ÖREBRO Brandbomber har kastats mot polisen och maskerade personer beväpnade med påkar och golfklubbor har gjort rusningar. Man har försökt få in polisen på bakgårdar för att göra anfall i bakhåll. Ingen har gripits eller omhändertagits. Det är facit för polisen i Örebro natten mot söndag.

Det började vid niotiden när polisen fick information om att det varit bråk och en större folksamling i stadsdelen Oxhagen i Örebro. Situationen upplevdes som orolig i det socialt utsatta området och det fanns det minst sagt fog för. Ett antal personer förberedde kvällens krig mot polisen, det berättar Örebropolisens vakthavande befäl Johan Wallenius för Nyheter Idag natten mot söndagen.

– Det fanns även information om att flertalet individer varit på en intilliggande mack och handlat bensin och fyllt i flaskor, säger han.

Polisen tvingades retirera: ”Ett stort eldhav”

Med den informationen beslutade polisen att bygga upp en insats och en så kallad brytpunkt kom även att upprättas. En brytpunkt är en slags samlingsplats för polis, räddningstjänst och annan blåljuspersonal i närheten av det oroliga området. Även en polishelikopter kallades in från Stockholm för att bistå i arbetet med att beivra fortsatt brottslighet.

– Det här är ett socialt utsatt område som vi har jobbat mycket med och i under lång tid, så det är ingenting som är unikt för det området på något sätt.

När polisen står på brytpunkten nås de av information om att det brinner i en tvättstuga. Själva tvättstugan ska vara belägen i ett friliggande hus i området. När polisen kör fram till platsen börjar attackerna med både rusningar och brandbomber.

– När vi är på väg fram bemöts en av polisgrupperna som åker in av en större folkmassa som gör rusningar mot polisbilarna. Man ska även ha kastat flaskor med bensin som är antända mot polisfordonen.

– Det är väl lite taffligt utfört. Man har inte tillförslutit de här flaskorna utan det gör att det brinner och sen kastar man iväg det och då blir det ett stort eldhav mer eller mindre. Det innebär att flaskorna inte kommer speciellt långt, ett par tre meter beskriver poliserna i fordonen.

Det går inte utesluta att upploppsmakarna möjligen tänt eld på sig själva i någon mån när de kastat flaskorna, just eftersom de inte var tillförslutna, förklarar Wallenius. Även stenar ska ha kastats mot polisen i samband med upploppet.

Taktiken: Anfall i bakhåll mot polisen

De bilar som polisen använt har inte varit skyddade mot brandattacker och liknande, varför man från polisens sida tvingats retirera. Det finns vissa typer av fordon inom polisen som är förstärkta och ska klara av dessa situationer, men sådana bilar har inte polisen i Örebro. Men det är inte säkert att specialbyggda polisbilar hade hjälpt särskilt mycket.

– Det har lokaliserats folk som har varit iförda maskering, det har införskaffats vapen i form av golfklubbor och andra tillhyggen, pinnar, påkar och så vidare. Det har varit grupper som har varit så stora som 30 personer och sen har de delats upp i mindre grupper.

Wallenius förklarar att det av gammal erfarenhet bedömdes som, vad han kallar, en slags ”katt och råtta lek”.

– Man vill få in polisen på gårdar och göra anfall i bakhåll mot polisen. Det är egentligen det som det går ut på, säger han.

Polisen har i första hand arbetat med att beivra brott och att skydda tredje man, samt att poliserna själva inte ska bli skadade. Att lagföra upploppsmakarna har då tvingats komma längre ner på prioriteringslistan förklarar Wallenius. Det finns en rad olika brottsrubriceringar i samband med det som hänt och där ingår våldsamt upplopp.

KÄLLA!

Två män frias från våldtäkt i hovrätten!

De två 28-åriga männen dömdes i tingsrätten till vardera 3,5 års fängelse för gruppvåldtäkt av en 25-årig kvinna.

Men i hovrätten gick männen fria - kvinnan som var lätt förståndshandikappad bedömdes inte som tillräckligt trovärdig i sin berättelse.

Rättsexperten Sven-Erik Alhem anser att utredningen i målet bär spår av flera allvariga brister.

– Det finns exempelvis en expert som uttalar sig om kvinnans psykiska status utan att ens ha träffat henne, säger han.

LÄS MER!

Stefan Löfven vill utvisa tusentals afghaner – vill få Afghanistan att skriva på “Återvändaravtal!”

Anton, 19, blev utslängd från Wells konsert

”Ska inte vem som helst få gå på konsert?"

Rullstolsburne Anton, 19, applåderade och tjoade när Robert Wells avslutade sina låtar.

Störande, tyckte personalen – som slängde ut honom från arenan.

– Ska inte vem som helst få gå på konsert? Vad gör det om han tjoar lite mellan två låtar, säger assistenten Mikaela Gustavsson.

Anton Fagerbloms stora intresse är musik och han brukar ofta gå på konserter. I går kväll hade han köpt biljetter till Rhapsody in Rock i Skövde.

Anton har en utvecklingsstörning och sitter i rullstol. Därför hade han och två assistenter till­delats en handikapplats på Arena Skövde.

Men redan innan Robert Wells intog scenen började problemen.

Enligt assistenten Mikaela Gustavsson var Anton glad och förväntansfull – han skruvade på sig och tjoade lite från rullstolen.

Det uppskattades där­emot inte av personalen.

– En publikvärd kom fram och sa att det störde, säger hon.

”Var inte tillåtet”

De blev flyttade till en plats längre bak i lokalen. Anton var däremot fort­farande på gott humör. När Wells började spela blev han mycket glad, berättar Mikaela Gustavsson.

– Han ställde sig upp och guppade till musiken. Sedan satte han sig ner igen och lyssnade. Vid två tillfällen applåderade han och tjoade när musiken tystnade.

Plötsligt kom en i personalen fram på nytt och bad sällskapet lämna konsertlokalen.

Enligt Mikaela Gustavsson förklarade mannen att det inte var tillåtet att bete sig som Anton gjorde.

– Vi fattar ingenting. Han satt tyst hela tiden förutom mellan två låtar, säger Mikaela Gustavsson.

De fick pengarna tillbaka men kvällen var förstörd.

– Han har varit på revyer, cirkus och bio massor av gånger, det har aldrig varit något problem. Ska inte vem som helst få gå på en konsert? Vad gör det om han tjoar lite för att han är glad mellan låtarna, säger Mikaela Gustavsson.

”Hemskt tråkigt”

Cenneth Sangré, producent för Rhapsody in Rock, har en annan bild av händelsen. Enligt honom var Anton så högljudd att han stal all uppmärksamhet från scenen. Sangré sa flera gånger till sällskapet men till slut var han tvungen att be dem lämna lokalen.

– Jag skulle aldrig avvisa en handikappad kille som älskar musik om han inte lät så mycket att det störde. Jag tycker att det är hemskt tråkigt, men vi hade 1 800 personer som också betalt för sin biljett, säger han.

KÄLLA!