Yipp! Smirre här.

RÄV!

Furries!

Serie - Svanssabotage!


Eftermiddagen!

Hälsat på mor och hon mår bättre för varje dag.

Har också köpt min Västernlampa och den blev riktigt fin över matbordet!

Varit i Luskwood en stund på eftermiddan.

Alltid trevligt att vara i Luskwood och nu är det riktigt grönt och fint där!

Hälsat på mor en stund i kväll. Hon sov när jag kom men hon vaknade när jag satte mig hos henne, berättade om lampan jag köpt och att jag varit i Luskwood. Samt att jag inte kunde jobba ute idag pga vädret, men jobbade hemma med Blomguiden.

Varit på skyttet i kväll!

Serie:1 - 48, 48, 46, 48 = 190 poäng.

Serie:2 - 48, 49, 46, 48 = 191 poäng.

Ska pli pangkakor till kvällsmat, gott!


DAMMSDAL!

Jag gick på Dammsdal 1986 till 1991. mellan jag var 11 och 16 år.

Det var där i min tonår som min kärlek och vördnad till vargar i synnerhet men även vilda djur över huvudtaget lades grunden till. Med lägerskolor, Tema Varg, hajker, Miljöpartiet "Hondaklubben" Jupp, vi hette så för vi fick dra lott och det var Kents förslag som van och han hade skrivit det på lappen. Jag hade skrivit "Vargryttarna" men jag tycker Toms förslag var det bästa - "Ett grönare Dammsdal!" för det var ju det vi var.

Genom sång och lek lärde vi oss förstå och hantera saker, b.la. genom krigslekar där vi var vargar som krigade mot samerna och vårt punkband som vi hade som var prolupint.

Dammsdal är en Internatskola utanför Vingåker med inriktning på ungdomar med autism och de har en speciell pedagogik som bygger på att anpassa omgivningen för eleven.

DAMSDALS HEMSIDA!

LÄNK!

Mer info!

Finns saker med Dammsdal som inte är bra också!

Föräldrakritik mot Dammsdal

På lördag lämnar elva elever landstingets skola Dammsdal för gott. Sommaren garanterar dem inte alla lust och fägring. De elever med diagnosen asperger eller autism som inte vill återvända till sina hemkommuner, går en oviss framtid till mötes efter Dammsdal.

Relaterat

Det menar Lennart Juhlin, pappa till en 21-åring på skolan, som fasar för hur det ska gå för hans dotter.

Hon går ut skolan utan individuell plan för framtiden, utan att mötesordningen kring hennes utslussning varit tillfredsställande, utan bostad och socialt nätverk.

- Kravlösheten gör brukarna och deras anhöriga till förlorare, menar Juhlin.

KÄLLA!

Undervisningen var kanske bristfällig, då skolan under den tiden jag gick där hade en stark grön och djurrättslig agenda - men fick ingen nämnvärd undervisning i samhällskunskap, historia, matte osv.

Utan vi lärde oss förstå och älska djur och natur genom hajker och lägerskolor i naturen och besök på Kolmården. Samt genom leken där vi var vargar som krigade mot samerna. Inget fel i det, men vi skulle ju fått lära oss så mycket mer. Historieundervisningen var uteslutande om Vikingatiden och Medeltiden och på väldigt enkel nivå. ADL var dock en viktig sak vi hade en gång i veckan, då vi var i ADL-lägenheten och tränade oss i städning, matlagning och personlig hygien. Dock rätt bristfälligt många gånger då det mer eller mindre var lekstuga i ADL-lägenheten också. Fredagrana hade vi egna val att göra, då blev det ofta att vi åkte hem till Gunnilla och hjälpte till i stallet eller satt och kollade på video och spelade TV-spel samt byggde med Lego.

Första året var jobbigt för jag var 11 år och ryktes upp från mamma och Gumlösa och flyttades 45 mil hemifrån, jag pratade Skånska och kunde inte göra mig förstådd. Personal och lärare förstod inte att det var Skånska utan menade på att jag har ett allvarligt talfel och blev skickad till talpedagog och Skånskan fick jag jobba bort.

Idag förstår jag Skånska men vill inte själv tala Skånska för det känns bara tillgjort och inte äkta, fast jag bott i Skåne nu sen 1991.


RYMDEN!


Nyheter!

Kvinna plågade hund - inför polisen!

Åtala IS-svenskar för landsförräderi!

Hyresgäster kastas ut för att skapa asylboende!

Polisens spaning visar: Tiggeriet är organiserat!