Starka åsikter från en person som vill ha demokrati på riktigt!

Profilbild Linnéa Claeson

Jag vill ha en svart kvinna som statsminister.

Flator i Regeringen. Romska kvinnor i Riksdagen. En muslimsk polischef i slöja, djurrättsaktivister i departementen och en kvinna från Balkan som försvarsminister.

Jag vill att fler bögar ska kunna komma ut i fotbollsallsvenskan och herrlandslaget.

Jag vill ha en finansminister som varit hemlös och sen byggt upp sitt liv igen. Någon som varit i en uppslitande skilsmässa och depression och samtidigt tvingats sitta i timtal och vädja till försäkringsbolagen. 

Jag vill rösta på en transkvinna. Jag vill att transpersoners röster ska räknas. Att deras ord lyssnas på, liv respekteras, vilja hörsammas och självmordsförsök få alla att inse allvaret och agera.

Jag vill att minst hälften av alla delägare på advokatbyråerna ska vara kvinnor. De som länge varit överrepresenterade och dessutom högpresterande på juristprogrammet.

I linje med detta vill jag att män någon gång slutar kvotera in män bara för att de är män. Särskilt de män som säger sig vara emot kvotering eftersom det verkar orättvist mot män. Men män är ju män. Det är ju självfallet en helt annan sak, menar dessa män.

Jag vill att personer med funktionsvariationer ska få tala om vad personer med funktionsvariationer behöver och jag vill att alla andra ska lyssna.

Jag vill att ungdomarna i förorten ska ha fler att se upp till. Och jag vill att det händer genom att fler ser ungdomarna i förorten. 

Jag vill ha en person som kommit hit från Syrien som migrationsminister. En person som vet.

Jag vill ha en talman-man som blivit av med sitt förra jobb, som bor längst ut på blå linje och som hade en pappa som aldrig var där. Som fått arbeta sen han var 14 för att hjälpa sin mamma klara räkningarna. Som delat upp sitt gäng i krogkön för att vakterna inte släpper in ”invandrarkillar” i grupp och sen sett vita grabbgäng i ljusblå skjortor glida före i kön för att de är vita och blonda eller ibland för att de känner vakten, känner bartendern, känner någon som känner någon som spelar roll. Medan du och din kompis, som inte spelar någon roll, ställde er längst bak i kön och inte vågade prata med era kompisar längre fram för då blev ni nekade i dörren. 

Jag vill ha kvinnor som som blivit sexuellt trakasserade av sina chefer som domstolschefer. Som volontärarbetat på kvinnojourer, bett sexistiska professorer på juristprogrammet att dra åt helvete och gjort kompistatueringar på underarmarna, på fyllan.

Vill jag ha en drottning så vill jag ha en drottning som tjuvrökt med slottsvakterna, demonstrerat mot nazister, blivit arresterad för civil olydnad och färgat håret blått på högstadiet. 

Någon som oss. En av oss.

Jag vill veta varför mycket av det här låter märkligt, verkar osannolikt, är omöjligt. Eller kanske vet jag redan. Jag vill att människors lika värde ska vara en realitet och inte en ihålig princip. Jag vill ha representation – på riktigt.

Inte förrän vi är representerade i maktens korridorer utgår all makt från folket.

  • Regeringsformen 1 kap 1 § “All offentlig makt i Sverige utgår från folket”.

”Det finns så många lagar, men ingen av dom är skriven för dig.” – Vapnet

Linnéa Claeson!

KÄLLA!

Smirre tycker till!

Jag håller med om det mesta, i en demokrati ska alla grupper vara representerade!

Det är viktigt att Internet utvecklas och att alla i hela Världen får tillgång till Internet och att skolor och arbetsplatser som sägs respektera demokrati och mänskliga rättigheter får information om Furry och andra subkulturer och att personer som är furries inte blir diskriminerade eller illa behandlade i skolan eller på jobbet.

Helt riktigt så vill jag se djurrättsaktivister och även Furries i maktens korridorer, att vi ska ha lagar som skyddar djuren och skyddar furry och andra subkulturer, det är därför jag b.la. stödjer GunRights och jag vill att Furries och Djurrättsaktivister ska få ha vapen för att skydda djuren och sig själva. Att furries och djurrättsaktivister sitter i Vita Huset och Pentagon och har tillgång till den modernaste och bästa militärtekniken för att kunna skydda och försvara djuren och vår subkultur! Att Sverige och EU har en Djurpolis som tillvaratar djurens rättigheter och hårda straff mot djurplågeri och tjuvjakt. Förbud mot jakt på Rovdjur och Rovfåglar. Att Teresa May fängslas och straffas för att hon försöker återinföra Hubertusjakterna och att omvärldens Djurrättsorganisationer har en stenhård koll på England så att Hubertusförbudet respekteras. 

Att vi har en djurskyddslag som fungerar i praktiken och bara inte finns på papper. Att det ges stöd till alternativa religioner som Shintoism, Wicca, Asatro, Satanism osv. Jag vill ha en Asatroende eller Wiccanian tex som Stadsminister och som också är djurrättsaktivist.

Att Shintotempel och Asatempel byggs i Europa och USA och ett införande av Shinto som religion i Västvärlden.

Att HBTQ personer, Furries, Djurrättsaktivister, Shintoister, Wikanianer, Asatroende, Satanister osv finns på politiska poster och inom myndigheterna.

Att den vita maskulina rasistiska kristna hetronormen bryts och att alla grupper är representerade i politiken och i myndighetsutövande - först då kan vi säga att vi är en demokrati.

Som demokratin ser ut idag så är det inget annat än floskler och rent hyckleri!

Mvh: Smirre Kirax.

Hail Satan!