Godkväll! Smirre här.

NYA FA FAVISAR!   BESTÄLLT NY FAST ROUTER!

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

- Mystiken kring Svansligan tätnar!

Under militära övningar i Estlands skogar uppmanades en soldat att hjälpa en hårig medborgare mitt i en verklig livs- och dödsituation.

Erich Jyri Prikko är en medlem av den estniska försvarsmakten och har nyligen stationerats med en enhet nära Võrtsjärvsjön. Det var där, förra veckan, att Prikko bestämde sig för att våga sig in i skogen på jakt efter, som han uttryckte det, ett "alternativt badrum". 

Men han skulle snart få oväntat besök.

LÄS MER!

Från FaceBook!

FLUFFOGRAM!

I söndags så vilade jag på förmiddagen, sen hjälpte jag Mor att plantera om några krukväxter.

Igår assisterade Simon och vi var hos Mor en del och höll Mor sällskap. Sen kollade vi på DVD-skivan om min resa till Japan 2012 med en av mina nära Furryvänner, Zebra och gamla Tindra-Monica. På min resesida finns lite bilder och resedagbok från Japan 2012 och besöket vid Fujimi Inari Taisha.

På kvällen igår så var jag på Second Life och umgicks med andra Furries.

Träffade FoxFair med flera.

Träffade även en trevlig Rävinna.

Samt en Drake.

Och en Varg.

En Rödräv och en Fjällräv.

Var bra musik och Rödräven, en ståtlig Sergal och jag dansade en stund.

Idag har Zebra assisterat, han har varit uppe i Boden av privata själ, alltså inte militärt. Kul att Zebra är tillbaks. Fjällräv är fortfarande sjukskriven p.g.a sin skada.

Har badat på förmiddan. Varit i kontakt med Telia igen och de ska skicka en ny fast router men jag vet inte om det är den som är sönder sen det åskade eller i jacket eller telestationen. För även telefonen den fasta funkar inte som den ska. Hoppas iaf att få den fasta linan lagad snart så att jag får mer jämn och kraftig uppkopling.

Varit på Tindras sommarfest på eftermiddan och vi hämtade upp Simon där han bor.

på tindras sommarfest som vi hade i parken i Klippan så bjöds det på smörgåstårta.

Zebra gjorde pangkakor sen till kvällsmat och har skrivit ett mejl till hyrsevärden angående hur det går med att byta ut den trasiga spisen i Mors lya.

Kollat på en rätt bra men ruggig film ikväll som handlade om andar och övernaturliga saker.

Ouija: Origin of Evil!


Året är 1965 och platsen Los Angeles. En änka och hennes två döttrar driver en spåverksamhet som mest går ut på att lura folk. Åtminstone tills den dag de råkar väcka verklig ondska till liv. När den yngsta dottern blir besatt av en hänsynslös ande måste familjen konfrontera rädslor de inte ens visste att de hade, för att rädda dottern och skicka tillbaka demonen till andra sidan.


NYHETER!

Trafik & Djur!
Globala Uppvärmningen!

Skåne har blivit 1,5 grader varmare!

Till P4 Malmöhus säger Erik Engström, klimatolog på SMHI, att klimatet förändras och att temperaturen stiger globalt.
För Skånes del har medeltemperaturen höjts med 1,5 grader de senaste 100 åren, visar SMHI:s statistik.

Det medför att våren kommer tidigare och att hösten avslutas tidigare. Även tillgången på vatten förväntas minska samtidigt som skyfall och annat extremt väder blir vanligare.
Temperaturhöjningen väntas även fortsätta på grund av förbränningen av fossila bränslen.


Mats Klingen Mats Klingen - mats.klingen@skd.se

TEMA: Mobbning & Religion!

HANINGE

Svenska barn mobbas av muslimska skolkamrater för fläskkött, shorts och avsaknad slöja!

Vid Kvarnbäcksskolan i Haninge kommun har det förekommit mobbing mot svenska barn för att de äter griskött och ickemuslimsk personal har fått utstå glåpord för att de inte bär slöja. Foto: Haninge kommun.

I en förskoleklass i Haninge kommun har svenska skolbarn på sex år under en tid mobbats av sina jämnåriga, muslimska skolkamrater bland annat för att de äter fläskkött och bär shorts i det försommarartade vädret. Vuxna icke-muslimer får även utstå glåpord för att de inte bär slöja. Haninges ansvariga grundskolepolitiker tycks vara tämligen oinformerade, kommunens grundskolechef vill inte svara på frågor om omvänd rasism, och många föräldrar är nu upprörda.

Det hela tog sin början efter Valborgshelgen i och med att frilansjournalisten Joakim Lamotte blev kontaktad av några föräldrar till barn som gick i förskoleklassen på Kvarnbäcksskolan i den invandrartäta kommundelen Jordbro i Haninge, södra Stockholm. Föräldrarna hade fått ett e-brev med alarmerande information från personalen i förskoleklassen om att muslimska barn mobbade sina svenska skolkamrater för att de bär shorts och äter fläskkött. Svenska mammor eller andra, icke-muslimska kvinnor har även fått ta emot nedvärderande kommentarer från de muslimska barnen för att de inte bär slöja. Men inte nog med det: det finns även ett utbrett problem med jihadistiska krigslekar bland de muslimska barnen som riktat sig mot svenskar, enligt informationen från förskolan.

I utskicket till föräldrarna där den uppenbart religiösa mobbningen beskrivs kan man läsa följande:

”En del barn har blivit retade för att de äter vissa livsmedel som fläskkött samt för deras kläder (exempelvis att de bär shorts eller att vuxna inte bär slöja). I skolan belyser vi allas lika värde oavsett religion, etnisk bakgrund, sexuell läggning, ålder, kön eller ursprung […] Vi vill informera er om vad som sker i grupperna just nu. Vi har haft problem med våldslekar som ofta går överstyr och även mobbning kring olika religioner.”

Brevet en första åtgärd

Utskicket till föräldrarna ser alltså Kvarnbäcksskolan som en första åtgärd för att få bukt med problemen. En förälder, Niclas Bergström, som både uttalat sig i sociala medier kring den religiösa mobbningen men även uttalat sig för Expressen. Hans ena barn går på fritids i anslutning till förskoleklassen, och hans andra barn går i en klass över.

– Generellt tycker jag att förskolepersonalen gör ett fantastiskt arbete i sin vardag, säger han.

Tror du att ett brev till föräldrarna kommer att räcka så här långt?

– Hm, mycket tveksamt. Men jag vill också avvakta vad vi ska få veta på kommande föräldramöte.

Niclas Bergström berättar då att det ska hållas ett informationsmöte om mobbningssituationen inom två veckors tid.

ÖVRIGA NYHETER!

Trump och Kim Jung-Un skrev under dokument!


Det historiska toppmötet mellan USA:s presiden Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har inletts i Singapore.

Enligt New York Times kom presidenten och ledaren in från var sitt håll, möttes och skakade hand inför det församlade pressuppbådet och framför sina länders respektive flaggor.

LÄS MER!

Microbas siktar på världstoppen!


Tekniklärare från Hässleholms gymnasium har gjort ett besök på företaget Microbas som en del i projektet Framtidens teknikutbildningar.

– Microbas gör precisionskomponenter som har varit och är en viktig del i utvecklingen av bildskärmar som vi har i våra mobiler. Och i dag vill företaget vara med på ett hörn i sökandet efter liv i andra galaxer, säger företagets vd Magnus Lindvall.

Tekniklärare från Hässleholms gymnasium, kommunalrådet Robin Gustavsson (KD) och studie- och yrkesvägledare Maria Hassel bekantade sig nyfiktet med Microbas precisionskomponenter under tisdagens besök.
De används bland annat i tillverkning av tv- och mobilskärmar. Komponenterna är tillverkade i exempelvis granit som hämtas från Brännhult och Lönsboda och glaskeramer.

De tas fram genom slip- och fräsmaskiner men även manuellt genom så kallad läppning där ett verktyg och en våt blandning med slippulver, används för att få till en hög ytnoggrannhet. Microbas startade 1958 i Hässleholm och har idag 15 anställda.
– Våra kunder hittar man i princip i hela världen. Den röda tråden är att vi är otroligt duktiga på precision, vi har en edge som ganska få har, säger företagets vd och en av två delägare, Magnus Lindvall.

Under 90-talet var det tufft för företaget till följd av billig granit från bland annat Kina och företaget som då var under annan ägo gick i konkurs. Men sedan kom elektroniktillverkningen att kräva en extrem noggrannhet i utvecklandet av platta bildskärmar och Microbas kompetens behövdes.
– Vi ser att ett litet företag kan bidra till ganska stora saker i omvärlden, säger Magnus Lindvall.

Han och företaget hoppas att en av deras komponenter, en sensorhållare för en huvudspegel, ska finnas i världens största rymdteleskop E-ELT. Det byggs i norra Chile och ska söka efter planeter och liv i andra galaxer.
– Vi är i prototypstadiet men har väldigt goda möjligheter att få den här ordern.

Han är stolt över att Microbas som ett väldigt litet företag varit en del av den mobila revolutionen. Men företaget låter sig inte nöjas med det.
– Vi har en vision om att bli en av de mest inflytelserikaste mekanikfirmorna i världen.
Magnus Lindvall avslutade besöket med att berätta för lärarna vad företaget söker efter hos personal.

Förutom kunskaper inom mekanik och matematik så betonade han vikten av att verkligen behärska svenska språket i både tal och skrift liksom att ha tekniska baskunskaper och gärna kunna ytterligare ett språk.
Besöket anordnades av Teknikcollege Hässleholm och är en del av arbetsmarknadsprojektet Framtidens teknikutbildningar som kommunen står bakom.

Teknikcollege Hässleholm är en certifiering för ett antal utbildningar på Jacobsskolan, HTS och Yrkeshögskolan Syd.
Målet med projektet är ett nära samarbete mellan det lokala näringslivet och skola för att företag ska få den kompetens de behöver och för att utbildningarna ska hålla en hög kvalitet.

KÄLLA NORRA SKÅNE!

Präst från Täby var berusad under ceremoni!

En präst boende i Täby kommun ska tidigare under våren ha varit berusad under en dopceremoni. Enligt medarbetare och gäster på dopet ska prästen missat flera punkter under dopet.

En präst, boendes i Täby, får tre års prövotid efter att ha varit berusad under ett dop tidigare under våren, det uppger nyhetsbyrån Siren.

Det var under en helg i april som prästen ska ha varit i ett "berusat tillstånd" samtidigt som hen förrättat ett dop. Det var en medarbetare som upptäckte att prästen var berusad och ska ha "larvat sig och stod och vinglade..."

Klappat händerna

Efter att en anhörig till barnet läst en bibeltext ska prästen ha klappat händerna och utbrustit "Nu har vi ett barn till döpt!", varpå medarbetaren tänkte "Hjälp, barnet är ju inte döpt än". När prästen sen ska ha lyft upp barnet fick medarbetaren upplysa om att vatten inte hade hällts ned i dopfunten. Prästen ska även hoppat över trosbekännelsen.

–– ADVERTISEMENT ––

Mamman till barnet uppger att hon ska ha upplevt prästen som virrig och att hen ska ha glömt flera saker under dopet. Bland annat fick föräldrarna inte ett fadderintyg på grund av att prästen hade "glömt att ordna ett sådant".

Vill be om förlåtelse

I ett yttrande från prästen så skriver hen, bland annat, följande:

"Det som har hänt, har hänt. Det finns förklaringar, men de gör varken till eller från när det gäller själva händelserna. Jag vill inte försöka försköna någonting av det som hänt, inte heller bagatellisera eller göra det till något värre än vad det är".

Vidare anger prästen att hen kommer försöka gottgöra det han kan och be de han sårat om förlåtelse.

Prövotiden ska pågå i tre år och domkapitlet menar att prästen kommer förklara obehörig om hen på nytt visar sig olämplig uppdraget.

"(Prästen, reds anmärkning) har i och med sitt uppträdande skadat förtroendet både för sig själv som präst och för Svenska kyrkan", skriver domkapitlet.

Prästen är ej verksam inom Täby församling.

Sommarlov lovar mer spänning!