Pip i Nosen! Smirre är online.
 

NYA FAVORITER PÅ MIN FA! 

FURRIE SOM RITAR EN DEL RÄVAR!DAGEN!

I morse var jag i Luskwood.

Är sensommar i Luskwood nu, gräset börjar bli grönbrunt och högen med våfflor är borta.


Har sen jobbat hos Grävling med att bl.a. rasta hårig Schäfer.

Gick lång runda i skogen med hårig Schäfer och hon kände vittring av kaniner och började hoppa runt och blev helt hialös, med fick henne med mig och vi kunde genomföra promenaden på 2,4 kilometer.

Sen jobbat med Blomguiden och avdelningen lökväxter som jag kommit en bra bit i. Gjort alla sorterna av Hyacinter och även Krokus, finns en hel del att veta om Krokusar. LÄNK!

Fick ett mejl om att hämta 4 paket på kontoret som brevbäraren lämnat där.

Skulle få igång mors Ford Mondeo som stått still väldigt länge och batteriet var dött, kopplade startkablar från Blårävs lilla gula bil - men problemet återstår. Det knäpper i Forden i snabb följd när man slår till tändningslåset men den startar inte. Antingen är det något fel med startmotorn eller tändningen.

Får väl ta hit en bilmekaniker som får titta på den.

Har handlat lite idag också.

Till kvällsmat blev det köttfärspizza och Norrlandsguld!Sen hängt med furrisar på Second Life.

Sen spelat Delta Force Xtreme och uppdraget HEADHUNTER!


DJURRÄTT!


Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån.

I 20 år var Tyke en cirkuselefant. Hennes vardag bestod av att bli slagen och förnedrad. En dag fick hon helt enkelt nog.
Det här klippet lämnar ingen oberörd. Jag tyckte själv att filmen var lite långsam i början, men jag ångrar verkligen inte att jag såg hela.
Genom att dela och sprida klippet kan vi tillsammans få till en förändring. Vi vill varna för att filmen innehåller ett par väldigt starka scener.

I dag är elefanter förbjudna på cirkus på den här orten. Men över 20 år senare finns det fortfarande elefanter och andra vilda djur på svenska cirkusar. Nu vill Djurens Rätt och Newsner att regeringen inför ett förbud och har därför startat kampanjen #IntePåCirkus.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
 
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.

FÖRBJUD VILDA DJUR PÅ CIRKUS!


Olaglig illerfarm - men ur askan i elden!


NATURFENOMEN!

Han filmar ett väderfenomen som inte ens NASA kan förklara.

En cyklist i Indiana, USA, lyckades fånga ett oförklarligt väderfenomen på film.
Inte ens NASA vet exakt vad som sker på himlen.

Det var i närheten av Greenwood, Indiana, som cyklisten plötsligt såg en skarp lysstråle dansa över himlen. Han fångade allt på film och lade upp den på Yotube.

Någon exakt förklaring till fenomenet finns inte. Men NASA tror att elektriska kraftfält får kristaller att röra sig och på så sätt reflektera solljuset på det spektakulära sättet. Eftersom det är ett så sällsynt fenomen har man inte kunnat fastställa exakt vad som sker.
2011 gick NASA ut och bad alla som såg fenomenet att dokumentera det på film. På så sätt hoppas NASA kunna förklara vad som händer.