Pip i Nosen! - Smirre är online.

JAG HAR REGGAT MIG FÖR NFC 2018 IDAG!

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Second Life - Furry Dance!


1  2  3  4  5  6  7  8  9 

10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20

Högtalaren som ger svar på alla frågor!

Älgarna plågas – för en stunds avkoppling!

Camilla Björkbom från Djurens rätt skriver om den pågående älgjakten: "Lidandet under älgjakten endast är toppen på det isberg." Foto: Pressbild och Christer Wahlgren

Älgjakten som nu startat kommer att bli en plågsam historia för djuren.

Så varför jagar jägarna? De flesta anger i första hand att jakten ger dem avkoppling i naturen och trevlig samvaro med jaktkamrater – alltså för nöjes skull, skriver Camilla Björkbom, Djurens Rätt.

Jakten kommer den närmaste tiden att kräva livet av omkring 100 000 älgar och ytterligare tusentals kommer att skadskjutas. Bilden av att de vilda djuren dör smärtfritt av ett enda snabbt dödande skott efter ett helt liv i frihet är vida spridd, men stämmer dåligt med verkligheten.

Skadskjutningarna under jakten är omfattande och plågsamma. Det kan krävas flera skott innan djuret slutligen dör. Tusentals skadskjutna älgar måste eftersökas i timtal. Många hittas aldrig. Var och en av dessa älgar går ett lidande till mötes som är svårt att föreställa sig. Ett bukskott kan leda till plågsam bukhinneinflammation, smärtan från sönderskjutna mjukdelar och ben är stor, medan långsam blodförlust leder till svaghet och successivt nedsatt allmäntillstånd.

Vad många inte känner till är att lidandet under älgjakten endast är toppen på det isberg av lidande som jakten orsakar djuren i de svenska skogarna.

 

Rävar och grävlingar är fredlösa från att de tagit sitt första andetag. Årsungar av räv och grävling får jagas under vår och sommar och sedan vidtar höst- och vinterjakten på de vuxna. Rävar och grävlingar tar nämligen byten som jägarna själva vill döda, och därmed konkurrerar de med jägarna om viltet.

En särskilt plågsam jaktform är grytjakten. Av hundar jagas rävar och grävlingar upp från sina gryt där de har sökt skydd. Väl uppe skjuts de sönderstressade djuren av en jägare. Nära förknippat med grytjakten är grytanlagsproven. De går ut på att testa vilka hundar som passar för att användas vid grytjakt. Testerna görs i konstgjorda gryt med grävlingar som sätts in i grytet där de stressas som levande lockbete för hundarna.

Det kallas ”viltvård” när räv- och grävlingsungar dödas i eller utanför grytet, och när mårdar som fångas i fällor som ska vara dödande men i stället kan orsaka ett utdraget lidande.

Svenska Jägareförbundet ser djuren som populationer av arter som ska hållas nere alternativt förstärkas, beroende på vilka djur jägarna vill jaga och fylla frysboxen med, men fakta är att alla vilda djur är kännande individer. De lever, lider och dör som individer, inte som populationer. Det gäller oavsett om det rör sig om en grävling som jagas inne i sitt gryt, en skadskjuten älg som eftersöks i timtal eller en räv som stressas i en snara tills jägaren kommer och skjuter den. 

Varför jagar jägarna? De flesta som håller på med jakt anger i första hand att jakten ger dem avkoppling i naturen och trevlig samvaro med jaktkamrater – alltså för nöjes skull.

Jakt för nöjes skull har däremot ingen förankring hos svenska folket. Två tredjedelar av Sveriges befolkning anser nämligen att jakt för spänning och avkoppling är grymt mot djuren, enligt en undersökning från Sveriges Lantbruksuniversitet. Trots detta står det fritt för jägarna, som utgör en minoritet av Sveriges befolkning, att döda och skada runt 100 000 älgar årligen – för nöjes skull. I dag kan jägarexamen tas under en helgkurs och jägaren är därefter fri att skjuta på levande djur.

Svenska Jägareförbundet ansvarar för delar av jakten och viltvården i Sverige, och erhåller miljontals kronor för det från skattemedlen. Svenska folket har rätt att kräva mer än så här av Svenska Jägareförbundet. En minoritets intresse för jakt kan inte längre få vara utgångspunkten för livet i svenska skogar.

Den enda jakt som kan anses vara acceptabel ur ett djuretiskt perspektiv är för att avsluta lidandet för skadade eller sjuka individer. I övrigt behöver vi som samhälle hitta andra sätt att lösa de konflikter som uppstår mellan människor och vilda djur.

Camilla Björkbom, förbundsordförande Djurens Rätt

Vem förgiftade Dallas och Nero?

Annikas hundar Dallas och Nero har nu legat med dropp hos veterinären i tre dygn. Foto: Privat

Cocker spanieln Dallas och taxen Nero blev förgiftade efter att någon ställt in en hink med matrester på deras tomt utanför Varberg.

Flera dygn senare vårdas de fortfarande på djursjukhuset – och nu vill matte Annika varna andra.

– Tänk om ett barn får tag i en hink med sådant i, säger Annika.

Det var under onsdagen som Annika, som bor i Varbergs kommun, skulle gå ut med cocker spanieln Dallas, 12,5, och taxen Nero, 5, som Hallands Nyheter tidigare berättat.

– Vi var på väg ut på promenad. Hundarna springer fram till grinden och upptäcker hinken och börjar äta ur den, säger Annika.

Hon plockade undan spannen med matrester, men det var inte förrän hon kom tillbaka från promenaden som hon såg att det var en blå vätska i den.

– Då tänker jag: "Herregud, det är glykol". Jag fattade inte att det här hade hänt.

Fick intensivvård 

Det räcker med lite glykol för att en hund ska förgiftas. Hunden kan då drabbas av obotlig njurskada om de inte får vård i tid. I början av augusti avled bland annat två hundar i Göteborgsområdet efter att ha blivit glykolförgiftade. 

Annika sprang genast in och ringde sin man och åkte sedan till djursjukhuset. När de var där en timme senare stod personalen förberedda med intensivvård.

– De har legat där i två dygn nu. Vår lilla tax svarar ganska bra på behandlingen men vår gamla cocker spaniel är fortfarande ganska dålig. Veterinären är fortfarande orolig för honom.

Hundarna kommer att behöva vara kvar hos veterinären ett tag till, berättar Annika som är fruktansvärt ledsen då hundarnas liv fortfarande är i fara.

"Det här är helt ofattbart"

Hon har ingen aning om vem som ställt spannen på deras tomt och vad hon vet så har det inte varit några liknande händelser i området tidigare. 

– Vi bor i ett litet villaområde med trevliga grannar och det finns många med hundar här. Det här är helt ofattbart, säger Annika.

Händelsen är polisanmäld.

– Det är fruktansvärt. Det är en sjuk människa som springer omkring här. Folk måste bli varnade. Tänk om ett barn får tag i en hink med sådant där i, säger Annika.

Suzanne Redenfors är förundersökningsledare på polisen i Varberg. Hon bekräftar Annikas polisanmälan men säger till Hallands Nyheter att fallet redan är nedlagt.

– Det finns inga spår eller vittnen och inget att gå på. Men är det någon som sett något får de gärna höra av sig. Vi kan alltid öppna upp det igen, säger hon till HN.

Hem Bucht sviker grisarna!

RYMDEN!
Cassini at Saturn!

Försvaret av Sverige är allas vårt ansvar!

Spänd väntan och beskyllningar inför krigsövningar i Östersjön!

Här återtar Sverige förmågan att jaga ubåtar!

Försvar av det lilla försvar vi har!

Tusentals soldater till Uppland!

Försvaret kräver ordning!

Igår så assisterade Fjällräv, Mor och jag lagade mat och det blev kyckling med ris och sallad. Satt och pratade en stund med mor.

Var sen ut till Narwille med Krysune, Salaster och Antenna.

Snäll som jag är så var jag "tasskudde" åt Krysune, Salaster och Antenna. <3

Var sen över till mor igen och kollade på Hangar 1 hos Mor på H2 som hon tar in med parabolen. Det var mycket intressant, det handlade om Roswell 47 och skuggregeringen som försöker skrämma UFO-vittnen till tystnad.

Hangar 1: The UFO Files undersöker den här skuggregeringens ursprung och dokumenten som avslöjar dess handlingar.

Senare tittade jag på TV4 här hemma och det  var den 4 delen av Johan Falk, delen som heter Lockdown och det hände en hel del ja.

Polishuset i Göteborg attackeras samtidigt som en stor rättegång startar i byggnaden bredvid. Det är Seth Rydells ärkefiende Vijay Khan som begärt omprövning av sin dom efter att det framkommit att GSI kan ha använt sig av olagliga metoder. 

Efter Johan Falk så var det GW,s mord. GW pratade om våldtäkten och mordet på 10-åriga Engla Höglund. Pedofilen och mördaren heter ju som de flesta vet Anders Eklund och sitter inlåst på livstid. Det framkom i programmet att han begått ett mord tidigare på en 19-åring som hette Pernilla. I Anders Eklunds botad hittade man en hel del barnporr och det framgick efter att han våldtagit och strypt Engla Höglund, så slängde han in hennes cykel i skogen, körde den döda kroppen i bagge utrymmet på på sin röda SAAB, körde till en mack där han lugnt åt en pizza, tvättade och tankade bilen, samt hällde upp bensin i en dunk. Körde sedan till en grusplan ute i skogen där han tidigare hämtat torv med lastbilen, Anders jobbade som lastbilsförare. På grusplanen slänger han Engla Höglunds kropp, häller bensin på kroppen och eldar upp det som går.

När han då efter gripande och förhör ska visa polisen var den brända kroppen ligger så är han fullständigt likgiltig för vad han gjort.

Detta är så fruktansvärt hemskt att både barn och djur blir utsatta för fruktansvärda handlingar och övergrepp av störda människor. Jag tycker att sexualövergrepp på barn, tjuvjakt på vargar och andra vilda djur och djurplågeri ska vara belagt med dödsstraff och att vapenlagen ska ändras så att föräldrar får ha och bruka vapen för att skydda sina barn och att djurrättsaktivister och vi furries ska få äga och bruka vapen för att skydda djuren och skydda oss själva! Folk må tycka att jag är vapenfixerad, krigsälskare, djurrättsextremist, furry-fascist, satanist osv - men det finns som sagt anledningar till att jag tycker som jag gör! 

Idag har Zebra assisterat, vi har handlat på förmiddan. Mor och jag lagade mat ihop och jag har hälsat på Tom.

Zebra och jag har reggat oss för Nordic Fuzz Con, men det är först när det är betalt som vi får våra badgenummer och kommer med på Atendelistan.

Under seneftermiddagen och kvällen har jag varit på GYC och umgåtts med andra Furries.

Träffade en Grön och vit Sergal med vingar.

Samt en Drake.

Träffade Draken Kaii också.

Samt en svart Varg.

Träffade fler Drakar.

Samt ytterligare en Varg

Tigern RonPaw och hans vän som är en vit Tiger och Räven Andrews.

Samt en Varg till och en vit Hare.

NYHETER!

SD blir näst största parti med 25 procent!

Eliasson har bränt sina skepp!

Peg Parnevik rasar mot Filip & Fredrik efter sexfrågan i tv!

ID-kapare slår till mot äldre: "Sveriges vanligaste brott!"

Spanska jihadister bodde i Sverige!

17-åring stickskadad på gym i Ängelholm!

Emma låstes in och torterades av sina ”vänner!”

Samhället tjänar på att assistansen räddas!

Passerar nära synagogan - mitt under Jom kippur!

Överfalls- och gruppvåldtäkt i Stockholm – polisen förtegen om förövarnas signalement!

Militär förstärker gränsskyddet och stopp för fler kvotflyktingar i Danmark!

Vilken "uniformerad säkerhetspersonal" är det han pratar om?

Ni skyller på fusk – vår Selma får lida!

Jag ser på förorten med stor sorg!

Glassjätte delade ut gratis glass till de sittstrejkande afghanerna!