Yipp! - Smirre här!

MALMERFORS ÄR UPPDATERAT!

Kiba's Furpocalypse 2017!

NYA FAVORITER PÅ SMIRRES FA!

TIMMYS TWITTER!

ZABUS TWITTER!
GAMES!

O´GAME!

DESTINY 2!

BÄRBAR DATOR! - Asus FX553VD-DM199T!

Domen i jaktmålet, B 2074-16

[2017-11-10] Luleå tingsrätt!

Tingsrätten har idag meddelat sin dom i det s.k. jaktmålet.

Tingsrätten har dömt en 37-årig man för två fall av grovt jaktbrott, bestående i att han skjutit en järv och snarat en björn, samt för vapenbrott och brott mot vapenlagen, till fängelse i ett år och tre månader.

En 74-årig man har dömts för medhjälp till det grova jaktbrottet beträffande björnen, samt för grovt vapenbrott, vapenbrott och så kallad artskyddsbrott (han hade köpt ett björnskinn som det inte var tillåtet att handla med) till fängelse i ett år. Straffet har sänkts med hänsyn till mannens höga ålder och hälsoproblem. Tingsrätten har dock frikänt mannen från ett åtal för grovt jaktbrott. 

En 46-årig man har dömts för medhjälp till det grova jaktbrottet avseende björnen, samt för grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen, till fängelse i ett år och fyra månader. Mannen har dock frikänts från sex åtal för grovt jaktbrott, varav en gärning påstods ha begåtts tillsammans med 74-åringen, samt från ett åtal för anstiftan till det grova jaktbrottet avseende järven. 

Vidare har en 29-årig man dömts för jakthäleri och vapenbrott, men frikänts från ett brott mot vapenlagen som bedömts vara ringa, till villkorlig dom och samhällstjänst, och en 63-årig man dömts för jakthäleri, men frikänts från vapenbrott sedan åklagaren lagt ned åtalet, till samma påföljd. Ingen av dessa män stod åtalade för grovt jaktbrott.  

Slutligen har vapen, ammunition, illegala fällor och djurskinn förklarts förverkade, vilket innebär att de tilltalade blivit av med föremålen, som kommer att tas om hand av staten.  

Orsaken till att 46-åringen och 74-åringen frikänts från åtalen för grovt jaktbrott är huvudsakligen att den enda egentliga bevisningen i dessa åtalspunkter var bilder och filmer på illegalt dödade djur som hittats främst i 46-åringens mobiltelefon. Även om tingsrätten i och för sig anser att det är bevisat att det är han som tagit bilderna och varit på de platser där djuren dödats, så räcker detta enligt rättens mening ensamt inte för det ska kunna anses vara ställt utom rimligt tvivel att det är just dessa personer som faktiskt jagat och dödat djuren på det sätt som åklagaen gjort gällande.

Idag har jag mått lite bättre, hade ju varit rätt nere sista dagarna och stängt av mig från omgivningen. Mycket mörka tankar om död osv, ja det är så ibland när det är höst.

Iaf idag så har Zebra assisterat och vi har varit in till Hässleholm och fixat medicin och torkat upp vatten i Forden igen, fram över så ska vi låna en luftavfuktare och en kupévärmare så vi får bort fukt och kondens som blir i Forden.

Mor gjorde soppa till kvällsmat, så jag gjorde mat till mig här hemma, det blev spaghetti med köttfärsås.

Varit på Second Life också och umgåtts med andra Furries.

Det var en del Furries på GYC!

Draken Kaii var där b.la. så jag var med honom en stund.

Samt träffade en Blåräv där och

Flera olika Furrisar.

Samt Vargar.

Sen i kväll kollat på Beck - Vägs Ände!

En före detta polis och hans familj faller offer i ett brutalt trippelmord. Vid brottsplatsundersökningen hittas vapen som kopplar mannen till den organiserade brottsligheten. Fynden höjer dramatiken i utredningen markant och frågorna hopar sig. Varför hade mannen dessa vapen i förvar och finns det kollegor kvar i tjänst som vet något?

Har duschat också, hade inte duschat sen i onsdags pga att jag varit nere. Men känns skönt nu när jag Duschat och ska strax knoppa.

NYHETER!

Bah Kuhnke efter krismötet: ”Chockad, äcklad och heligt förbannad!”

Kvinna förlorade synen efter att pojkvännen nästan dödat henne. Fadern erbjuder belöning för att hitta honom!

Stenkastning mot brandkår – polisen jagar 40 ungdomar!

Nordea stänger av kund som har “fel värdegrund!”

Hemlösa ‘ensamkommande’ i Västerås lever på kriminalitet!

En del säger att de vill skada Sverige och svenskarna!

Polisens larm: Riskerar att hamna i missbruk och kriminalitet!

Polischefen: Devin Kelley sköt sig själv efter dådet!

KLARSPRÅK OM KYRKOSKYTTEN DEVIN KELLER!

Och nej, efter noggrant Googlande och koll på Amerikanska medier så finns det inget som tyder på att Devin Kelly skulle tro på Totemdjur/Djurgudar eller intressera sig för Furryvärlden. Devin Kelly var en ateist som var emot all religion och dessutom så var han ingen djurvän, han tyckte han om att skjuta djur för sitt nöje, han köpte djur på olika zoobutiker just för att sen skjuta dem. Han hade få vänner och var arg på det mesta och startade bråk med de flesta i sin omgivning. Han hade varit vid US-Air Force men blivit kickad där ifrån då han uppträtt aggressivt med vapen inne på basen tidigare och även misshandlat sin fru och sina barn, vilket gjorde att de som ansvarade för flygbasen såg honom som en säkerhetsrisk.