DET BLIR EN HEL DEL FURRIES SOM KOMMER TILL NFC 2018!

SMIRRES RÄVLYA!

STARSIGN FOXES!

Furry Rave!

Det är ingen kram - det är ren skräck!

En sengångare som tas från sitt vilda liv för att skickas runt mellan turister känner ingen trygghet.

Hennes instinkt är att hålla ett fast tag om trädens grenar, för att inte störta till marken. Utnyttjad som selfierekvisita lägger hon sina armar om turist efter turist. Men det är ingen kram - det är ren skräck.

I turistindustrin utsätts djuren för en sådan stress och misshandel att de ofta dör redan efter ett halvår.

Vårt arbete för att stoppa exploateringen av vilda djur i turistindustrin behöver ditt stöd!

Exploateringen av vilda djur i turistindustrin måste få ett slut!

De vilda djuren har blivit en slit- och släng-vara. En växande turistindustri leder till en ökad marknad som erbjuder närkontakt med exotiska djur. Djuren fångas in, ofta olagligt, och utnyttjas brutalt.

En selfie med en sengångarunge tar bara en minut. Sedan lämnas ungen över till nästa… och nästa… och nästa. Att hanteras av så många nya människor dag ut och dag in, det är enormt stressande och de små ungarna bryts snabbt ner, både fysiskt och psykiskt. När de sedan dör infångas en ny individ som möter samma öde.

Idag har Zebra assisterat, Mor och jag har lagat mat ihop. Gjort lite FaceBook samt fotograferat i lyan under eftermiddan och publicerat hemsidebladet om min lya.

Ikväll spelat CoD 4 och uppdraget Black Out!

Annars i kväll varit på Second Life och umgåtts med andra Furries!

Träffade en trevlig Rävinna.

Samt DJ Fox.

Hängde med en av Sergalerna

och några Drakar.

Igår assisterade Fjällräv, han hade med sig en extra hund. En chokladbrun Labrador som han passar åt en vän som är bortrest. En mycket trevlig och fin hund. Mor och jag gjorde fisk och potatis igår.

Fjällräv hjälpte mig att ställa in TV-boxen rätt så att nu har jag AnimaL Planet på den, tack! <3

Fick ett bra tips på FaceBook igår, hur man kan dra i en skruv som blivit sönderkörd av skruvdragaren, dock inte testat om det funkar IRL.

Med ett gummiband över skruvens spår.

Var med Fjällräv till bilverkstaden för att byta glödlampan i ena strålkastaren på BMW,n.

Såg också ett intressant program om SPÖKRAKETERNA på TV2!

UFO-Sveriges hemsida står mer om Norrlandsprojektet och försöken att leta efter och bärga ett utomjordiskt rymdskepp från en sjö, alltså en Spökraket som de avlånga farkosterna kallas och de runda kallas för Flygande tefat. UFO eller Utomjordiskt rymdskepp är en bättre benämning enligt mitt tycke.

NYHETER!

Ryssar mot amerikaner i öppen strid i Syrien!

Sveriges insekter ska kartläggas!

Naturhistoriska riksmuseet startar nu ett nytt forskningsprojekt för att kartlägga Sveriges insekter och dessutom de mikroskopiska djuren som lever på och i insekterna.

Resultatet av forskningen uppges kunna bli en guldgruva för forskare som studerar samband och mångfald i svenska ekosystem. Insekter spelar nämligen nyckelroller i de flesta ekosystem och står för en stor del av den biologiska mångfalden.

– Vi kommer att använda den senaste tekniken som läser DNA från massor av arter samtidigt, säger professor Fredrik Ronquist vid Naturhistoriska riksmuseet i ett pressmeddelande.

Samtidigt som de svenska insekterna kartläggs ska samma sak göras på Madagaskar. Att jämföra dessa två länders helt olika natur ska att ge kunskaper om hur arter samspelar i ett ekosystem, mikroorganismernas roll i livsmedelsförsörjning och om hälsofrågor.

Forskningen ska ledas av Naturhistoriska riksmuseet i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet, Stockholms universitet och Kungliga tekniska högskolan. Ett omfattande bidrag på 31 miljoner kronor under fem år från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse gör det nya projektet möjligt.

1.000 extra poliser till Göteborg imorgon – vänstern planerar våld!

Så många som 1.000 extra poliser kommer sättas in under NMR-demonstrationen i Göteborg imorgon. Det avslöjar poliskällor till SvD. Samtidigt menar experter att extremvänstern planerar våldsdåd.

Vänsterextremister förbereder sig för våldsamheter under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg imorgon.

Det säger författaren Magnus Sandelin, expert på extremistiska grupper, till SVT.

Bland annat har "Göteborgs Antifascistiska Front" samlat in pengar för kostnader som kan uppkomma i och med demonstrationerna. Man har även spridit en karta på NMR:s demonstrationsväg.

Extremvänstern har även förberett sig med egna sjukvårdsteam.

– Det tyder på att man är inriktad på konfrontation med polisen på något sätt, säger Magnus Sandelin.

Enligt Sandelin är det främst Nordiska motståndsrörelsen som vänsterextremisterna är ute efter, men eftersom poliserna kommer stå i vägen kan vänstern ge sig på dem i stället.

Nu avslöjar också Svenska Dagbladet att så många som 1.000 extra poliser kommer sättas in i Göteborg på lördagen.

Och det är väldigt många.

– Historiskt sett är detta den största insatsen vi haft sedan EU-toppmötet 2001, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till tidningen.

"Alla som rör sig i centrala Göteborg under lördagen rekommenderas att vara ute i god tid och uppmanas att följa polisens anvisningar på plats", varnar polisen på sin hemsida.

Även på krisinformation.se påpekas det att "planerade demonstrationer och evenemang i centrala Göteborg lördag den 30 september kommer att göra att det blir svårare att ta sig fram än vanligt".

Måltavlorna för våldet i NMR:s demonstrationer!

Våldsamma attacker mot poliser, nedslagna förbipasserande, angripna Prideparader och knivgömmor.

Expressen har kartlagt spåren efter nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer.

På lördag samlas de för marsch i Göteborg.

– Till dig har jag inte en sekund över, säger den lokale NMR-ledaren Simon Engelin, som står som arrangör av demonstrationen i helgen.

På lördag samlas Nordiska motståndsrörelsen, NMR, för demonstration i Göteborg under parollen "revoltera mot förbrytarna". I måndags kortade förvaltningsrätten den väg som nazisterna får gå: De ska nu samlas flera hundra meter från Bokmässan och marschen ska ta slut vid Gamla Ullevi i stället för tidigare planerade Gustav Adolfs torg.

NMR:s presstalesman Pär Öberg sa då att de inte kommer att acceptera beslutet utan att de kan tänka sig att trotsa det.

Beslutet om kortare marschväg är överklagat och svar kan komma på fredag.

Från polisens sida har man tagit höjd för stora ordningsstörningar och bland annat iordningsställt ett garage som kan fungera som arrest för upp till 350 personer.

Oroligheter runt NMR:s gatuaktivism vore långt ifrån en engångsföreteelse.

Expressen har kartlagt hur nazigrupperingen hanterat sina egna demonstrationer men också hur de gång på gång stört andras de senaste åren.

Det mest kända exemplet är hur personer från NMR med våld gav sig på den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp i december 2013. Ett tjugotal personer har sedan dess dömts för attacken, bland andra NMR-ledaren Emil Hagberg.

Prideattacker

Men också på senare tid har NMR gett sig på andras demonstrationer. Under sommaren har de dykt upp vid flera Pridefestivaler. I helgen genomförde nazisterna en aktion mot Pride i Falun och på bilder från SVT Dalarna syns hur NMR-ledaren Pär Sjögren, som i förra veckan också tog plats som ordinarie ledamot i Borlänge kommunfullmäktige på ett SD-mandat, gör ett utfall mot en man – något som han inte är brottsmisstänkt för.

– Jag är inte intresserad av att prata med dig, säger Pär Sjögren.

Tidigare i september blev det tumult när NMR dök upp på Pride i Kalmar och i slutet av juli stoppades också en grupp med svenskar från NMR av norsk polis på väg mot en antigay-demonstration i Kristiansand.

Under sommarens politikervecka på Gotland hade NMR fått hyra tältplats i centrala Visby. Expressens fotograf kunde då dokumentera hur nazisterna förstörde ett konstverk som uppmärksammade Förintelsens offer, och hur en av nazisterna gjorde Hitlerhälsning i anslutning till att de satte upp sitt tält på fredagsmorgonen under Almedalsveckan i juli.

Ger sig på förbipasserande

NMR har också gett sig på förbipasserande vid sina aktioner. I början av förra året dömde Svea hovrätt två NMR:are för att ha misshandlat en man vid en flygbladsutdelning i centrala Uppsala tre år tidigare. Vittnesuppgifter berättade hur mannen blivit misshandlad med flaggskaft.

En vanlig måltavla för NMR är polisen – som beskrivs som "ett maktredskap åt systemet" av nazisterna själva. I januari förra året gick NMR till angrepp mot polisen på Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm, som Expressen berättat om förut. På polisens film syns hur nazisterna bär fanor och sköldar med texten "Radikal kamp!" - och hur någon ropar "framåt kamrater", varpå NMR går till samlat angrepp mot poliserna.

Flera nazister har dömts för polisattacken på Medborgarplatsen, bland dem Emil Hagberg som i förra veckan dömdes av Stockholms tingsrätt till en månads fängelse för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.

– Nej nej nej, stopp stopp stopp. Ha det bra. Adjö adjö adjö David, säger Emil Hagberg, som nekade till brott.

Knivgömma

Den som skickat in tillståndsansökan inför helgens demonstration för NMR:s räkning är Simon Engelin, lokal gruppchef inom NMR. I början av året dömdes han för brott mot knivlagen av Göteborgs tingsrätt. Engelin hade stoppats i en bil i Göteborg på väg mot NMR:s demonstration i Stockholm 12 november förra året. Polisen kunde knyta en kniv till honom men när de sökte igenom bilen hittade de ytterligare tio knivar i bagageutrymmet.

– Till dig har jag inte en enda sekund över, säger Engelin.

Stockholmsdemonstrationen i november förra året kan också få rättsliga följder för NMR:s propaganda. I början av september åtalades Simon Lindberg, ledare för NMR, för hets mot folkgrupp efter att han ropat "Hell seger!" och höjt sin högra hand uppåt i en hälsningsrörelse. Enligt åtalet anser åklagaren att "Hell seger" är en översättning av tyskans "Sieg heil!" och armrörelsen är en "modifierad nazisthälsning".

– Jag uttalar mig inte till dig, det vet du. Hej, säger Lindberg, som i förhör nekat till brott.

Amerikansk delstat klassar AFA som terrorister!

Den våldsbejakande vänsterextrema organisationen Antifascistisk aktion, AFA, klassas nu som "anarkistiska extremister" under "inhemsk terrorism" av Homeland Security, USA:s departement för inrikes säkerhet, i den amerikanska delstaten New Jersey, rapporterar The Daily Caller.

Det är på Homeland Securitys lokala hemsida för delstaten New Jersey som vänsterextrema AFA numera klassas som en terrorgrupp.

Gruppen listas som en extremistgrupp under "inhemsk kontraterrorism".

Webbplatsen beskriver dem som "en del av den anarkistiska rörelsen som fokuserar på frågor som inbegriper rasism, sexism och antisemitism, liksom andra uppfattade orättvisor."

Terrorklassificeringen kommer efter en lång rad våldsamma attacker mot politiska motståndare, bland annat mot Donald Trump-anhängare och "Make America Great Again"-manifestationer.

"Det senaste året har Antifa-grupper blivit aktiva tvärs över Förenta staterna och använder en mängd olika metoder för att störa demonstrationer", skriver Homeland Security.

Enligt Homeland Security har AFA etablerat sig i en rad större städer, däribland New York, Philadelphia, Chicago och San Francisco. Det ska finnas tre löst sammansatta Antifa-grupper bara i New Jersey.

AFA uppges "initiera våld" mot så kallade högerextrema rörelser.

Webbsidan listar en rad attacker mot "vita högerextremister", däribland en händelse i juni 2016 där 300 vänsterextremister attackerade 25 medlemmar av amerikanska Traditionalist Worker Party med knivar, flaskor, tegelstenar och betongblock från en byggarbetsplats.

Homeland Security beskriver även hur Antifa arbetar med så kallad doxing (som enligt Wikipedia är en metod där man att med hjälp av internet letar reda på och publicerar privat eller känslig personlig information om en individ eller en organisation").

Efter den uppmärksammade althöger-demonstationen i Charlottesville i somras har Antifascistisk aktion även synts riva ned och förstöra sydstatssymboler över landet.

Saknar du ett paket - Postnord tappade last på E18!

Vårdcentraler byggs om efter hot – personalen ska få flyktvägar!

Nya vårdcentraler i Skåne ska konstrueras på ett speciellt sätt för att förebygga hot och våld, som blir allt vanligare på svenska vårdmottagningar. Patienten ska tvingas ta prover på sig själv och personalen ska bland annat få särskilda "flyktvägar" från farliga besökare, skriver SVT.

Den senaste tiden har det rapporterats om allt mer våld på landets akutmottagningar och vårdcentraler.

Enligt en undersökning från Läkarförbundet har en av fyra läkare utsatts för hot och våld det senaste året.

– Vi ser en ökad hotbild, särskilt det senaste året. Det är därför viktigt att vi koncentrerar oss på säkerhetsarbetet, säger Linda Strömbäck, fastighetschef på Region Skåne, till SVT.

Därför ska vårdcentralerna i Skåne byggas om. Patienter och personal ska separeras från varandra för att minska risken för våld.

Så här kommer det gå till: När en patient anländer till vårdcentralen ska han eller hon först anmäla sig via en surfplatta. Därefter ska patienten ta enklare prover på sig själv, till exempel blodprov.

Sedan analyseras proven av vårdpersonalen, som ska arbeta i team, och först därefter möts de olika parterna i ett specialkonstruerat mottagningsrum, med två ingångar: en för patienten och en för personalen.

Detta beror på att personalen "enkelt ska kunna fly" från patienten om det behövs, skriver SVT Nyheter.

Resultatet blir alltså att patienten och personalen aldrig träffas i korridoren. Vårdcentralerna kommer i stället bestå av separata patient- och personalavdelningar.

Enligt Linda Strömbäck kommer detta ge personalen mer trygghet och bättre arbetsro.

Nu ska alla nya vårdcentraler i Skåne byggas på det här sättet och den första blir Södra Sandbys nya vårdcentral i Lund.

Dessutom kommer alla gamla vårdcentraler som renoveras att få samma konstruktion.

Lättare för BO att anmäla om barn far illa!

Barnombudsmannen (BO) ska lättare kunna anmäla till socialtjänsten om barn far illa, föreslår regeringen.

BO:s kontakter med barn och unga har ökat genom åren, och allt oftare får myndigheten information om missförhållanden som borde anmälas till socialnämnden.

"För att skydda barn och unga i utsatta situationer behöver det bli lättare för BO att anmäla sådana missförhållanden, och därför vill vi ändra lagen", säger barnminister Åsa Regnér (S) i ett pressmeddelande.

Ändringen innebär att BO alltid ska anmäla till socialnämnd när myndigheten har kännedom om eller misstänker att ett barn illa.

BO ska också kunna lämna uppgifter vidare till tillsynsmyndigheten IVO.

Multikriminell från El Salvador häktad för moskébranden i Örebro!

Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari – ”Välkommen till det nya samhället!”

Malmöpolisen öppnar för att sätta in soldater mot brottsligheten!

Under fredagen satte Danmark in soldater för att avlasta polisen i bland annat arbetet med gränskontroller. Nu är polismästaren i Malmö, Stefan Sintéus, försiktigt positiv till att göra samma sak i Sverige, säger han till SVT.

Danmarks regering har beslutat att sätta in 160 soldater för att avlasta den danska polisen och hjälpa till med att bevaka landets gränser.

Anledningen är att polisen inte själv klarar av både den skärpta gränskontrollen och terroristhotet från islamistiska fundamentalister.

Ett av soldaternas uppdrag blir att bevaka synagogan i Köpenhamn, något polisen tidigare gjort. Tack vare det kommer polisen i stället få tid till att utreda det växande antalet gängrelaterade mord.

Nu öppnar även polismästaren i Malmö, Stefan Sintéus, för att sätta in soldater i Sverige. På så sätt skulle Malmöpolisen få mer tid till annat viktigt polisarbete. Polisen är bland annat överbelastad med alla mord som sker i den mångkulturella staden.

Sintéus är "försiktigt positivt" till Danmarks initiativ och ser med intresse på hur det utvecklar sig där.

– Jag menar att allt vi kan göra för att trygga samhället är bra. Kan man som danskarna använda militär för trygghetsskapande åtgärder utan att man förväxlar dem med att använda vapenmakt så finns det en poäng, säger Stefan Sintéus till SVT Nyheter.

Enligt polismästaren skulle soldaterna till exempel kunna hjälpa till med sådant som fasta bevakningar vid misstänkta anlagda bränder eller vid gränskontrollerna över Öresundsbron.

SVT menar dock att det i Sverige finns en restriktiv syn på vad militären ska få göra, inte minst på grund av det som hände i Ådalen 1931 där fem demonstranter sköts ihjäl av militär.

Stefan Sintéus menar därför att frågan först bör utvärderas utifrån hur det kommer fungera i Köpenhamn.

Men på Försvarsmakten ställer man sig också positiva och presschefen en Philip Simon säger till SVT att man alltid är redo att hjälpa polisen.

Polis i Malmö bestulen på sitt tjänstevapen!

En polis i Malmö blev av med sitt tjänstevapen igår. Det stals i hans bil, skriver 24malmo.se. Nu har polisen inlett en internutredning.

Det var vid 12.30-tiden på onsdagen som en yngre polisman blev bestulen på sitt tjänstevapen i Malmö.

Polismannen hade lämnat sin bil på en parkering när han skulle gå på lunch. I bilen låg tjänstevapnet i en väska.

Under tiden bröt sig en person in i polisbilen och stal vapnet.

Polisen kunde snabbt gripa en 38-årig man för brottet, som sa att han lämnat över vapnet till en annan person.

Då greps ytterligare en individ. Men trots två husrannsakningar har vapnet inte hittats, och är alltså fortfarande på vift.

– Det ligger ett mycket stort ansvar i hur vi hanterar våra tjänstevapen. Du får inte lämna det ur sikte överhuvudtaget, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till 20malmo.se.

Polisen har inlett en internutredning av händelsen.

Senaste gången ett vapen stals från polisen i Malmö var över 15 år sedan.

Treåringar ska lära sig om islam: "Farfar har fyra fruar!"

Nu släpps två nya barnböcker i Sverige som bland annat handlar om månggifte och muslimsk somalisk kultur. De heter "Farfar har fyra fruar" och "Mormor är inget spöke" och riktar sig till mycket små barn.

Enligt Samhällsnytt är det föreningen Somali Nordic Culture som säljer de nya barnböckerna på Bokmässan i Göteborg.

Böckerna är skrivna av författaren Oscar Trimbel.

"Mormor är inget spöke" handlar om Omar som hälsar på sin mormor som kommer från Somalia.

Mormor har på sig heltäckande klädsel men är alltså inget spöke.

"När det är Halloween vill Omar klä ut sig till spöke, som alla andra barn. Han vill att mormor följer med för det kan bli otäckt", presenteras boken på Adlibris hemsida.

Den andra barnboken, "Farfar har fyra fruar", behandlar polygami. Framsidan pryds ogenerat av en muslimsk skäggig man med sina fyra fruar i bakgrunden.

Den berättar om Asli som aldrig varit i Somalia, "men nu skall hon äntligen få åka dit med sin pappa, för att träffa farfar och alla sina farmödrar", heter det på Adlibris.com.

Författaren Oscar Trimbel arbetade på 1980-talet för Sidas räkning i Somalia. Han har tidigare bland annat gett ur somaliska folksagor och egenmålade akvareller från sin vistelse i landet.

De båda böckerna gavs ut på bokförlaget Författares Bokmaskin i augusti i år. Lämplig läsålder uppges vara 3-6 år.

Tvingade svenskan säga "jag är en hora" och dricka toavatten innan han våldtog henne!

En man från Syrien tvingade under mycket förnedrande förhållanden en ung svensk kvinna att inför mobilkameran kalla sig själv för "hora". Sedan ska han ha våldtagit henne. Efteråt hotade mannen, som nu åtalas för flera brott, att sprida filmen till hennes anhöriga.

Kvinnan i Malmö hade tidigare inlett ett förhållande med 24-årige mannen, som påstår sig vara flykting från Syrien.

Under maj 2017, när den svenska kvinnan försökte avbryta förhållandet med araben, blev han aggressiv och hotade vid ett flertal tillfällen att döda henne, enligt åtalet.

Den 7 juni kysste kvinnan en annan man inför 24-åringens ögon, vilket väckte hans vrede, skriver Sydsvenskan.

Senare natten ska araben ha tvingat svenskan att kalla sig själv för "hora" framför mobilkameran innan han våldtog henne oralt och vaginalt. Efteråt hotade han att sprida våldtäktsfilmen till hennes familj och chefer, enligt åklagaren.

Han ska också ha förnedrat kvinnan på andra sätt, bland annat genom att tvinga henne att dricka toalettvatten, skriver 24Malmö.

Under samma dag tog han sig in i flickvännens internetbank via hennes bank-ID och förde över totalt 64.000 kronor till sitt eget konto, står det i stämningsansökan. Han tog sig även in på hennes Applekonto och raderade olovligen hennes innehåll på mobilen, enligt åtalet.

Dagen efter händelserna anhölls pojkvännen och den 11 juni häktades han. I slutet av juni blev ett kontaktförbud delgivet som gäller till december i år.

Allmänna handlingar visar att 24-åringen, som nu åtalas för våldtäkt, två fall av olaga hot, bedrägeri samt dataintrång, är medborgare i Syrien. Han förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret under den identitet han använder sig av nu.

Åklagaren yrkar att mannen ska utvisas i 10 år om han döms för brotten.

Muslimsk sköterska får rätt av DO – islams regler viktigare än hygienregler!

En muslimsk undersköterska anmälde sin dåvarande arbetsplats till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för att hon inte fick bära kläder enligt islams regler av hygienskäl. Nu får hon rätt av DO, skriver Dagens Juridik.

Den muslimska kvinnan hade fått anställning som undersköterska på barnmorskeavdelningen på Södersjukhuset i Stockholm.

Direkt informerades hon om att långärmade kläder inte fick användas till följd av sjukhusets hygienregler. Kvinnan ville då använda löstagbara engångsarmar för att skyla sig för män, men nekades även det.

Kvinnan kände sig diskriminerad på grund av sin religion och anmälde sjukhuset till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Nu går DO på kvinnans linje, berättar Dagens Juridik.

Sjukhuset har till myndigheten förtydligat att personalen måste arbeta med nakna underarmar av hygienskäl, alltså för patientsäkerhetens skull. Men det håller inte, menar DO. Sådana regler är bara ok om det föreligger ett "berättigat syfte".

Enligt Diskrimineringsombudsmannen finns det varken något i Socialstyrelsens föreskrifter eller i Stockholms läns landstings basala hygienrutiner som utesluter användning av skyddskläder av engångskaraktär, så länge de byts mellan varje patient.

"Nämnda föreskrifter och hygienrutiner utgör enligt DO:s bedömning därför inte något hinder för SÖS att tillåta vårdpersonal att bära engångsärmar av religiösa skäl i de fall riskbedömning visar att det är godtagbart", skriver man.

Myndigheten ger således den muslimska kvinnan rätt och påpekar att det bryter mot diskrimineringslagstiftningen att "systematiskt vägra arbetstagare användning av engångsärmar i situationer där ett sådant förbud inte uppbärs av hygien- och smittoriskskäl."

85-årig pensionär rånad av "mycket unga" gärningspersoner!

En äldre man i 85-årsåldern utsattes för ett personrån i Örebro strax efter klockan halv nio på fredagsmorgonen. Enligt polisen var gärningspersonerna "mycket unga."

Det var vid 09.30-tiden i morse som polisen larmades om ett personrån i området Västhaga i Örebro.

En äldre man hade blivit bestulen på sin plånbok av flera väldigt unga individer.

"Tre personer som beskrivs som mycket unga har gått på mannen och plötsligt ryckt till sig mannens plånbok ur hans ficka", skriver polisen i sin händelserapport.

Därefter sprang de tre förövarna från platsen och försvann mellan husen i området.

Händelsen utspelade sig ungefär 50 meter från butiken Willys och den rånade mannen är i dryga 85-årsåldern. 

Polispatruller letar i området efter gärningsmännen men ännu har ingen kunnat gripas. Något tydligare signalement på rånarna ges inte.

Såg du något på platsen? Kontakta polisen på 114 14.