Yipp! - Smirre är online.

NYA FAVORITER PÅ MIN FURAFFINITY!

STOP EATING TIDE PODS!

Furries - The Natural World!

Guess That Candy!

Kamon The Skunk!

FLUFFOGRAM!FLER NATURRESERVAT + PARKRANGERS = HÅLLBAR ROVDJURSFAUNA! <3

STÖD ROVDJURSFÖRENINGEN!

Viktiga steg framåt men fler steg behövs - Djurens Rätt om den nya djurskyddslagen!

Viktiga steg framåt men fler steg behövs - Djurens Rätt om förslaget till ny djurskyddslag

Den 11 januari kommer regeringen att fatta beslut om ett förslag till en uppdaterad och moderniserad djurskyddslag, ett förslag som därefter går vidare till Lagrådet. Djurens Rätt gläds åt bra ändringar rörande övergivna katter, elefanter och sjölejon på cirkus och att minkarna på pälsdjursfarmerna finns med, men förväntar sig fler initiativ för djuren i Sverige framöver.

Den nya djurskyddslagen bygger i huvudsak på djurskyddsutredningens förslag (SOU 2011:75) som presenterades år 2011, och presenterades av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och vice statsminister Isabella Lövin på DN Debatt igår.

– Vi gläds åt att regeringen har tagit till sig flera våra synpunkter och gläds åt positiva framsteg som att regeringen anser att minkarnas situation måste förbättras, att det blir tydligt att djur inte får överges, att det införs ett förbud mot elefanter och sjölejon på cirkus och att Lex Maja blir verklighet. Det är också positivt att den nya djurskyddslagen lägger stor vikt vid djurs naturliga beteende, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt.

Samtidigt konstaterar Djurens Rätt att mer behöver göras.

– Djurfrågor är viktiga för många svenskar och måste ges plats i politiken. Vi hade önskat ett förbud mot pälsdjursfarmning i Sverige istället för en utredning, men vi ser fram emot att ta del av hela förslaget till ny djurskyddslag och hoppas att det som regeringen nu föreslår resulterar i faktiska förbättringar för djuren, säger Camilla Björkbom.

Djurens Rätts kommentarer till förslagen i den nya djurskyddslagen

 • Det är mycket positivt att regeringen föreslår att det införs ett uttryckligt förbud mot att överge djur av tamdjursarter och att det tydliggörs att övergivna och förvildade katter omfattas av djurskyddslagen. Vi utgår från att även kravet på märkning och registrering av katter kommer att införas i framtiden.
   
 • Regeringen har beslutat att vid sidan om förslaget till den nya djurskyddslagen ge Jordbruksverket i uppdrag att utvärdera välfärden hos minkar inom pälsdjursproduktionen. Det är mycket glädjande att förbättrade förhållanden för pälsdjuren är en prioriterad fråga för regeringen - även om Isabella Lövins uttalande om att minknäringen inte behöver vara "oroad" sänker förhoppningarna. För redan idag finns kunskap och underlag om brister i minkarnas välfärd, ett viktig steg att ta för att förbättra minkarnas situation är att införa ett krav på simvatten.
   
 • Vi ser mycket positivt på att regeringen föreslår att det ska bli möjligt för bland annat personal inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten att anmäla allvarliga djurskyddsproblem till djurskyddskontrollmyndigheterna och till polisen. Lex Maja är efterlängtad!
   
 • Regeringen delar djurskyddsutredningens bedömning om att det saknas praktiska förutsättningar för att hålla elefanter och sjölejon på cirkus på ett sätt som tillåter djuren att bete sig naturligt och föreslår därför att förbudet mot vissa djur på cirkus utvidgas med dessa arter. Det är bra. Men en överväldigande andel svenskar står bakom ett uttalat förbud mot alla vilda djur på cirkus och fler steg behövs för att Sverige ska hänga med i utvecklingen internationellt. Ett alternativ vore en så kallad "positiv lista", en lista över vilka djurslag som får visas på cirkus, inte vilka som är förbjudna, som är fallet idag.
   
 • Skrivningarna om att stärka skyddet för djur i samband med träning och tävling är positiva, t.ex. förslaget om att det ska införas ett förbud mot att tillfoga djur skada, och mot att använda utrustning som kan orsaka djuret lidande eller skada, i samband med träning och tävling.  Hur detta omsätts i praktiken ska bli intressant att se.
   
 • Vi är glada att det tydliggörs att djur ska ha möjlighet att bete sig naturligt, och att beteendestörningar ska förebyggas. Vi hoppas också att Djurskyddsutredningens förslag på krav på att djur ska hållas lösgående kommer bli verklighet, eftersom att hålla djur uppbundna (mer än tillfälligtvis) starkt begränsar deras möjligheter till naturligt beteende.
   
 • Vi delar regeringens bedömning om att kunskap om djur är mycket viktigt för en god djurhållning och ser positivt på ett nytt kravpå att alla som tar hand om djur ska ha tillräcklig kompetens för att tillgodose djurets behov.

KÄLLA FÖRBUNDET DJURENS RÄTT!

Regeringen vill rädda sommarkatter och cirkuselefanter - ny djurskyddslag till Lagrådet!

Även länsstyrelsen i Stockholm anmäler Macchiarini för djurplågeri!

Friska lejonungar dödas på Borås djurpark!

Djur och natur läker sår!

Jag Smirre Kirax har fått ett mejl från F-10 om att den 24e Januari klockan 19 gå på föredrag och utbildning om T-X, ett nytt flygplan som är utvecklat mellan Boeing och SAAB. Det kostar 40 kronor att vara med på fördraget och det är Zebra som assisterar då. Jag vill gärna gå på detta.

Saab planerar förlägga tillverkning av skolflygplanet T-X i USA!

Saabs nya T-X kan sätta en ny standard!

FLYGVIDEOS!

Nordisk Flygövning - ACE 15!

Flygtekniker håller JAS 39 Gripen i luften!

JAS 39 Gripen fäller bomber!

Igår så assisterade Fjällräv, var en rätt lugn dag men jag fixade med akvariet och Fjällräv hjälpte mig att bära vatten. Jag öste upp och gjorde rent glaset.

Vi åkte först in till Hässlezoo och fick en ny pump med alla delar. Så bytte jag vatten i akvariet och gjorde rent glaset och sen installerade den nya pumpen som är bättre än den gamla, då den syresätter vattnet och har bättre sprut.

När jag såg sprutet så fällde jag en rolig kommentar. - "Den pissar som en Schäferhund." Lol! :-D Det var bra sprut med den nya pumpen. (y)

Idag så har Blåräv assisterat, skulle till sjukgymnasten men avbokade det då jag har haft så extremt ont idag i höften och ländryggen. Kan knappt gå eller stå och frågan är hur jag ska klara att städa i morgon, är fredag i morgon = städdag. Men å andra sidan är det inte så smutsigt så det räcker kanske att sopa lite så. Behöver ju inte dammsuga och moppa när jag har så satans jävla ont i ländryggen och som jag har. Mor tycker det verkligen är dåligt att sjukvården inte gör mer för att undersöka och ta reda på vad som är galet och jag håller med mor om det.

På eftermiddan så var vi hem till Blåräv och fikade. Det kom en kille med en ny spis till Blåräv som Blåräv och hans son installerade. Jag hjälpte till att ta av emballaget så. Inne i vardagsrummet så låg det en rävboa bland kuddarna i soffan, den är självklart gjord av syntetpäls och är till prydnad. Alla mina assistenter är stora djurvänner så att använda riktig päls är tabu. Hos Blåräv finns det en rävtik som bor i skogen som har tre ungar, hon kallas "Mia" och vet att blåräv och Helena brukar lägga ut mat till henne så hon är halvtam. Jag trodde först att Mia smitit in medan vi höll på med den nya spisen och lagt sig bland kuddarna i soffan då det är varmt och skönt i vardagsrummet för det finns en luftvärmepump där. Men Mia har bara varit fram på kökstrappan och har även sprungit iväg med Helenas skor vid ett par tillfällen, men aldrig kommit in i huset - förklarade Blåräv.

Ikväll varit på Second Life och umgåtts med andra Furries!

På GYC har de fixat med en kaffebryggare, det är uppskattat att man kan få en kopp kaffe när man är på GYC sent.

Träffade en Hyena med grönt hår och några andra Furries.

Samt Draken Draxus

och en Varg.

Dansade med en stor Varg som heter FrostyPaws och även en Räv/Katt-hybrid var med och dansade till riviga låtar.

Sen har Blåräv och jag kollat på Wallander - Skytten! Den var riktigt spännande.

En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I ett misslyckat försök att skjuta de två sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus, in i en jakt på liv och död. Wallander tvingas nu leda en utredning i vilken skyttens lista har utökats med ett namn - Pontus Ung.

Nosar ser bara så extremt kul ut! Faktum är att alla Djur har en! :-D 

NYHETER!

Familj hittad död i villa i Bjärred!

Rektorn: ”Vi har försökt hjälpa familjen i många år!”

Kommunen om den döda familjen i villan: ”Fruktansvärt tragisk händelse!”

Döttrarna låg döda i hemmet – rektorn: "Familj i djup kris!"

Snart dags för invigning av Södertälje Science Park!

Stopp i tågtrafiken efter fel – oklart när problemet är löst!

Inget brottsmisstanke vid brand!

Internetbedragare inför rätta till slut!

MP-ledaren saknas på röstlista till nästa val!

Äntligen – nu lagas rutorna på Stadshuset!

Böjde polisens skyltar vid MC-fest – krävs på 130 kronor!

Brand i centrala Hässleholm!

Försökte stjäla bil ur garage – skrämdes när grannarna vaknade!

Drog fram kolsyrepistol efter trafikincident!

Efter polisens undersökning – ännu oklart vad som orsakade branden i Taxinge!