Tyringe Deltidsbrandkåren i Tyringes insatser för djur som råkat illa ut är ett föredöme som räddat många liv genom åren.
De tilldelas därför utmärkelsen Skånes djurvän 2018 av Djurskyddet snapphanen.

Brandkåren i Tyringe har under en längre tid varit specialiserad på att rädda djur.
– Vi hade flera värdiga kandidater att välja mellan, men vi var eniga om att deltidsbrandkåren i Tyringe skulle få priset eftersom de gör ett så viktigt jobb som kommer både djur och människor till del, säger Hannah Kendrup, vice ordförande i Djurskyddet Snapphanen.

Motiveringen lyder: ”När vi andra sover, firar midsommar eller jul, åker till stranden eller roar oss, finns det några som ständigt är redo att rycka in för att hjälpa djur och människor i nöd. I Tyringe finns en styrka som aldrig ger upp, även om läget för ett djur som hamnat i ett kärr, ramlat ner i en brunn eller på annat sätt råkat illa ut, ser hopplöst ut. Genom att rädda djur i nöd hjälper man också förtvivlade ägare och visar att livet är dyrbart oavsett om det tillhör två- eller fyrbeningar.”

Conny Stolt är en av de prisade brandmännen från Tyringekåren.
– Det känns stort att få ett sådant erkännande. Den här utmärkelsen kommer att delas ut längre fram i vår. Det är väldigt spännande och roligt, säger han till tidningen.
I Hässleholms kommun har kåren i Tyringe ett särskilt ansvar för djurlivräddningen. De har också fått rycka in när besvärliga situationer uppstått i grannkommunerna.
– De vet de att vi finns till, för vi har en jäkligt fin utrustning, säger Conny Stolt.
Djurlivräddningen kräver inte bara rätt utrustning. Kännedom om djuren är också viktigt för förstå beteende och värdera situationer. I svåra fall är veterinär med under räddningsproceduren.

KÄLLA!